Kuruyemiş ve baharat sektöründeki yatırımları sonucu kısa sürede 200'ün üzerinde şubeye ulaşan Maksul Gıda, kısa sürede çıktığı zirveden bir o kadar hızlı düştü.
Sson yıllarda hız kazanan iflas furyasına katılan şirket, özellikle dünya üzerinde takip eden yüksek faiz politikası karşısında mali durumunu korumakta güçlük çekti ve 3 yıl önce konkordato talebinde bulundu.
MAHKEME "DÜZELMESİ İMKANSIZ" DEDİ: İFLAS KARARI VERİLDİ
Mahkeme, şirketin durumuna ilişkin, bilirkişi raporu talep etti. Prof. Dr. Serdar Kale, Prof. Dr. Fatma Pamukçu ve Mali Müşavir Deniz Akkaya Mar’ın mahkemeye sunduğu raporda, şirketin toparlanmasının mümkün olmadığı kaydedildi.
ŞUBELERİNİN TAMAMI KAPATILMAK ÜZERE
Kararla birlikte, şirketin tasfiye süreci de başladı. Borç miktarı ise 400 milyon TL olarak kayıtlara girdi. Bu arada, bir ara 200 kadar şubeye erişen şirketin şimdilerde 50 kadar şubesi faaliyette.
Süreç boyunca 150'ye yakın şubesi kapanan şirketin, halihazırda aktif olarak faaliyet yürüten 50 şubesinde de boşaltma işlemleri sürdürülüyor. Aylardır maaşını alamadıklarını belirten yaklaşık 200 Maksul Gıda çalışanı, şirkette yaşananlara ilişkin büyük mağduriyet yaşamakta.
İflasına karar verilen Maksul Gıda’nın 200 kadar çalışanın da, aylardır maaşlarını alamadıkları anlaşıldı. Maksul Gıda çalışanı Hanife Nur Aca, geçen 31 Ocak’ta işe girdiğini belirterek “13 Mart 2024 tarihinde şube kapatılarak çıkışımız verildi. İşe girdiğim tarihten beri 1 kuruş maaş ödemesi almadım” dedi. Berkay Ünlü isimli çalışan ise, “Aralık 2023 ve Ocak-Şubat 2024 maaşlarımı birçok mağdur gibi ben de alamadım” ifadelerini kullandı.
Maksul Gıda’nın Bağcılar şubesinde çalışan Derya Aşkar ise “1,5 aydır ama maaşımı alamadım. Kimseye de sesimizi duyuramıyoruz. Ne bölge sorumlusuna ne de şirketin sahibi Ömer Faruk Şenol bizim mesajlarımıza ve aramalarımıza yanıt veriyor” diye konuştu.