Türkiye'nin Konuştuğu 'Gübreli' Cinayet Adım Adım Böyle İşlendi

Bursa Orhangazi ilçesinde zeytinliğe getirilen hayvan gübresinin içinde cesedi bulunan Suriye uyruklu Efya El Yasin'in (24) cinayet şüphelisi eşi Kusay El Yasin için kırmızı bülten çıkarıldı. Kusay El Yasin'in 2021 yılında da cinayet işlediği ortaya çıktı. Halktv.com.tr'nin ilk kez duyurduğu Türkiye'nin konuştuğu o cinayet adım adım böyle geldi.

Konya Karatay Tatlıcak Mahallesi'nde 27 Haziran 2021 günü boş arazide bıçaklanarak öldürülmüş bir erkek cesedi gören vatandaşlar durumu polise bildirdi. Olay yerine giden polis ekipleri yaptıkları incelemede öldürülen kişinin Abdullah El Kaddas olduğunu belirledi. Kısa sürede katilin de Suriye uyruklu Kusay El Yasin olduğu belirlendi. Çalışmalara başlayan Konya Cinayet Büro ekipleri ülkesine aracıyla kaçmak isteyen Yasin'i, Hatay'da sınıra yakın bir yerde yanında eşinin de bulunduğu sırada gözaltına aldı. Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilen Kusay El Yasin ifadesinde, ""Arkadaşım olan Abdullah Mansur El Kaddas'la aynı çiftlikte çalışıyoruz. Sürekli olarak evime gidip geliyor. Eşim Efya El Yasin'le ilişkisi olduğundan şüphelendim. Olay günü Abdullah El Kaddas'ın telefonunda eşimin fotoğraflarını gördüm. Evimizde eşimle yüzleştirmek istedim. Bu sırada Abdullah Mansur El Kaddas kaçmaya başladı. Peşinden koşup yakalayarak bıçaklayıp öldürdüm" dediği ortaya çıktı.

28 HAZİRAN 2021'DE TUTUKLANDI 22 EKİM 2022 TARİHİNDE KOVİD İZNİ VERİLDİ

Halktv.com.tr'nin gündeme getirdiği cinayet sonrası 28 Haziran 2021 günü tutuklanan 32 yaşındaki Kusay El Yasin Konya 9. Ağır Ceza Mahkamesi'nde 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Kırşehir Cezaevine gönderilen Yasin, 1 yıl 4 ay cezaevinde kaldıktan sonra 22 Ekim 2022 tarihinde kovid nedeniyle izne ayrıldı.

İZNE AYRILDI YAKLAŞIK 1 AY SONRA EŞİNİ BOĞAZINI KESEREK ÖLDÜRÜP ORTADAN KAYBOLDU

Tarihler 25 Ocak 2023'ü gösteriyordu. Orhangazi Yeniköy Mahallesi'nde oturan B.S.'nin siparişi üzerine zeytin bahçesine hayvan gübresi getirildi. B.S. ağaçların köklerine atmak için kepçeyle gübreyi taşırken, ceset buldu. İhbar üzerine zeytinliğe jandarma ekipleri sevk edildi. Tanınmayacak halde olan ceset, incelemenin ardından ölüm nedeni ve kimliğinin tespiti için otopsi yapılmak üzere Bursa Adli Tıp Kurumu'nun morguna kaldırıldı. İncelemede, boğazı kesilerek öldürülen kişinin Suriye uyruklu Efya El Yasin olduğu ortaya çıktı. Adli Tıp Kurumu cinayetin 2 ay önce işlendiğini tespit etti. Bu durumda cezaevinden kovid izniyle çıkan Yasin, Bursa'ya gelerek sadece 1 ay sonra eşini boğazını kesip öldürdü sonrasında gübre içerisine gömerek olay yerinden kaçtı

8 AĞUSTOS 2023 DE DÖNMESİ GEREKİRKEN HEM EŞİNİ ÖLDÜRDÜ HEM DE DÖNMEDİ

Cezaevinden 22 Ekim 2022 tarihinde kovid iznine çıkarılan Kusay El Yasin'in 08 Ağustos 2023 tarihinde de cezaevine dönmesi istendi. Kusay El Yasin o tarihte dönmeyince de hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

SAVCILIK KIRMIZI BÜLTEN ÇIKARDI

Cezaevinden firar olarak hakkında yakalama kararı bulunurken eşini de öldürdüğü ortaya çıkan Kusay El Yasin için Orhangazi Cumhuriyet Başsavcılığı kırmızı bülten çıkardı.

Türkiye Haberleri