Barış Pınarı bölgesinde Türk-Rus Devriyesi başlıyor

Milli Savunma Bakanlığı, Türkiye ve Rusya arasındaki Birleşik Kara Devriyesi faaliyetinin Barış Pınarı Harekat bölgesinde yeniden başladığını duyurdu.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Barış Pınarı Harekatı Bölgesi'nde gerçekleştirilen Birleşik Kara Devriyesi (BKD) faaliyetlerinin yeniden başladığı duyuruldu. Açıklamada, BKD faaliyetinin Türkiye ve Rusya Federasyonu arasında 22 Ekim 2019'da imzalanan Soçi Mutabakatı'na dayanarak gerçekleştirildiği belirtildi.

DEVRİYELER 2019'DA BAŞLAMIŞTI

İlk BKD faaliyetinin 1 Kasım 2019'da başladığı ve 5 Ekim 2023'e kadar 344 devriyenin icra edildiği ifade edilirken, bölgedeki güvenlik durumu nedeniyle bir süre devriye faaliyetlerine ara verildiği kaydedildi. Bakanlık, 22 Ağustos 2024 itibarıyla 4 araç (2 Pars, 2 Kirpi-2) ve 24 personelin katılımıyla Barış Pınarı Harekatı Bölgesi'nin doğusunda BKD faaliyetlerinin yeniden başlatıldığını açıkladı.

Açıklamada, bu faaliyetlerin amacının Türkiye'nin sınır güvenliğini sağlamak, bölgedeki sivil halkın güvenliğini korumak, Suriye'nin kuzeyinde istikrarı tesis etmek ve PKK/YPG-SDG terör örgütüne ait kontrol noktaları, karargahlar ve askeri yapıların tespit edilerek terörle mücadelede Türk-Rus iş birliğini sergilemek olduğu vurgulandı.

Türkiye Haberleri