Türk Hava Yolları'ndan flaş açıklama: Seferler iptal!

ABD merkezli teknoloji şirketi Microsoft’un sisteminde yaşanan sorunlar Türkiye'deki uçuşları da etkiledi. Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Yahya Üstün, yaşanan teknik aksaklıklar sonucu bazı seferlerin iptal edileceğini duyurdu. İç ve dış hatlarda 84 seferini iptal edildi.

Türk Havayolları, yaşanan teknolojik aksaklık nedeniyle iç ve dış hatlarda 84 seferini iptal etti

Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Yahya Üstün de yaşanan teknik aksaklıklar sonucu bazı seferlerin iptal edileceğini duyurdu.

ABD merkezli teknoloji şirketi Microsoft’un sisteminde yaşanan sorunlar dünya genelinde onlarca sektördeki hizmetlerin aksamasına ve durdurulmasına yol açtı.

Bu yüzden ulaştırma, bankacılık, ödeme cihazları, havalimanlarındaki check-in sistemleri, süpermarketlerdeki kasaların işletim sistemleri, benzin istasyonlarındaki pompalar ve diğer birçok alanda sistemlerde hata uyarısı alındığı ve sistemlerin kullanılamaz durumda olduğu kaydedildi.

Sefer ve rezervasyon işlemlerinin etkilendiği Türk Hava Yolları'ndan yapılan açıklamada;

"Değerli yolcularımız, Dünyada farklı sektörlerden birçok şirketi etkileyen yazılım kaynaklı problemin çözümü doğrultusunda operasyon yoğunluğumuzu düşürmek için çalışmalar yapmaktayız. Uçuşlarda aksama yaşanmaması adına bazı seferler iptal edilecek olup, uçuşlarımız en kısa sürede kademeli olarak normal seyrine dönecektir. Yaşanan aksaklıktan dolayı siz değerli misafirlerimizden özür dileriz." ifadeleri kullanıldı.

ÇALIŞMA DEVAM EDİYOR

Daha önce yapılan açıklamalarda teknik hataların giderilmeye çalışıldığı söylenmişti. Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Yahya üstün, sosyal medyadan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

"Dünyada havacılık da dahil farklı sektörden birçok şirketi etkileyen yazılım kaynaklı bir problem yaşandığı tespit edilmiştir. Kısmi olarak etkilenen operasyonlarımızdaki bu sorunun giderilmesi için gerekli aksiyonlar alınmaktadır.

Operasyonlarımız kademeli olarak normal seyrine dönmektedir. Yaşanan aksaklıktan dolayı siz değerli misafirlerimizden özür dileriz."

Dünya kriz yaşıyor! Uçuşlar durdu, TV yayınları aksıyor

İPTAL EDİLEN SEFERLER

THY, İstanbul-Valencia, Valencia-İstanbul, İstanbul-Bologna, Bologna-İstanbul, İstanbul-Bremen, Bremen-İstanbul, İstanbul-Leipzig, Leipzig-İstanbul, İstanbul-Luksemburg, Luksemburg-İstanbul, İstanbul-Marsilya, Marsilya-İstanbul, İstanbul-Salzburg, Salzburg-İstanbul, İstanbul-Vilnus, Vilnus-İstanbul, İstanbul-Biilund, Biilund-İstanbul, İstanbul-Nünberg, Nünberg-İsteanbul, İstanbul-Dusseldorf, Dusseldorf-İstanbul, İstanbul-Hannover, Hannover-İstanbul, İstanbul-Münih, Münih-İstanbul, İstanbul-Hamburg, Hamburg-İstanbul, İstanbul-Köln, Köln-İstanbul, İstanbul-Stuttgart-Stuttgart-İstanbul, İstanbul-Oslo, Oslo-İstanbul, İstanbul-Prag, Prag-İstanbul, İstanbul-Kopenhag-Kopenhag-İstanbul, İstanbul-Stockholm-Stockholm-İstanbul, İstanbul-Goteborg-Goteborg-İstanbul, İstanbul-Toulouse, Toulouse-İstanbul, İstanbul-Lyon, Lyon-İstanbul, İstanbul-Nice, Nice-İstanbul, İstanbul-Barcelona, Barcelona-İstanbul, İstanbul-Milano, Milano-İstanbul, İstanbul-Zurih-Zurih-İstanbul, İstanbul-Cenevre, Cenevre-İstanbul, İstanbul-Basel, Basel-İstanbul, İstanbul- Brüksel, Brüksel-İstanbul, İstanbul-Kayseri, Kayseri-İstanbul, İstanbul-Ankara, Ankara-İstanbul, İstanbul-Kahramanmaraş, Kahramanmaraş-İstanbul, İstanbul-Gaziantep, Gaziantep-İstanbul, İstanbul-İzmir, İzmir-İstanbul, İstanbul-Antalya, Antalya-İstanbul, İstanbul-Batman, Batman-İstanbul, İstanbul-Zonguldak, Zonguldak-İstanbul, İstanbul-Van, Van-İstanbul, İstanbul-Trabzon, Trabzon-İstanbul, İstanbul-Tiflis, Tiflis-İstanbul, İstanbul-Ercan, Ercan İstanbul seerlerinin iptal edildiğini duyurdu.

Türkiye Haberleri