Turizmcilerden Yunan adası isyanı! "Vatan haini olduk"

Yurttaşlar, fahiş fiyatlar nedeniyle Yunan adalarında tatil yapmaya başladı. Turizmciler, Antalya'nın boş kalmadığını algı yapıldığını belirtip, "İnsanlar şimdi otelleri vatan haini haline getirdi. Böyle bir şey var mı?" dedi.

Antalya'daki otelciler, Yunan adalarının ucuz olduğu ve otellerin boş kaldığı yönündeki sosyal medya iddialarına tepki gösterdi. POYD Başkanı Hakan Saatçioğlu, "Otellerde misafirden daha fazla personel var" iddialarının saçma olduğunu belirterek şunları ifade etti:

"VATAN HAİNİ OLDUK"

"Geçen seneden daha fazla turist geldi ancak doluluk oranı geçen yılın biraz altında. Otellerin dolulukları geçen seneye göre biraz daha düşük gidiyor, yüzde 5- 8 oranında ama bunu sadece otellerin pahalı olmasına bağlamamak lazım. Ekonomik sıkıntı da var Türkiye'de ve göz ardı etmemek lazım. İnsanların tabii ki tatile gitmek için iki defa düşünmeleri gerekiyor. İnsanlar şimdi otelleri vatan haini haline getirdi. Böyle bir şey var mı?"

Doluluk oranlarının bölgesel olarak değiştiğini ifade eden Saatçioğlu, "Alanya'da doluluk yüzde 85-95, Belek'te yüzde 90-95, Lara-Kundu'da yüzde 85-90, Kemer'de yüzde 75-85 arasında. Bu oranlar ekonomik şartlara göre kabul edilebilir düzeyde" diye konuştu.

Avrupa Futbol Şampiyonası'nın ardından rezervasyonların arttığını belirten Saatçioğlu, "15 Temmuz'dan sonra rezervasyonlarda artış yaşıyoruz. Yurt dışında yaşayan Türkler Antalya'ya gelmeye başladı. Ancak kalış süreleri 6-7 günden 4-5 güne düştü" dedi.

"BODRUM'DAKİ FİYATLAR ABARTILI"

Bodrum'daki fiyatların Antalya'ya göre daha yüksek olduğunu belirten Saatçioğlu, şunları söyledi:

"Otelcileri restorancılarla, kafecilerle, taksicilerle aynı kefeye koymak, bizi rahatsız ediyor. Yunan adalarından yemek paylaşılıyor, şu kadar euro, bunu Türkiye'de yeseniz, işte şu. Bodrum'da gerçekten abartılı fiyat farkı var. Orada haklı ama bu durumun otelciyle alakası yok. Otelciyle diğerlerini ayırmak gerekiyor. Antalya'da otellerin her şey dahil için ödediği paraya bakılsın, sanki çok yüksek fiyat verdiğini zannediyor millet. Yanlış bir algı yaratılıyor. Yazık, günah, 'Yok oteller boş kaldı, yok otellerde misafirden daha fazla personel var'. Böyle bir şey yok ve geçen seneki doluluklardan bir tık daha düşük gidiyoruz"

Antalya'nın haziran sonu itibarıyla 6 milyon turist sayısını aştığını belirten 5 yıldızlı otel genel müdürü İsmail Çağlar, "Geçen seneye göre yüzde 13 artış var. Ancak otellerdeki doluluk oranı düşük. Yerleşik yabancıların ve günlük kiralık evlerin artışı otellerin doluluğunu etkiliyor" dedi.

YUNAN ADALARINDAKİ KARŞILAŞTIRMAYA ŞAŞIRIYORLARMIŞ

Antalya Turistik Otelciler ve Pansiyoncular Derneği (ANTOPD) Başkanı Alp Özel ise otellerdeki doluluk oranının düşüşünü her yıl artan yatak kapasitesine bağladı. "2019'dan bu yana yatak kapasitesi yüzde 20 arttı, talep aynı kalınca boşluklar oluşuyor" dedi.

Özel, Yunan adalarının ucuzluğunun yanıltıcı olduğunu iddia edip şunları söyledi:

"Bakıyorum şimdi kaldıkları yerlere, gayet mütevazı, ucuz pansiyonlar. Diyor ki '50 euroya kaldık.' 50 euroya Antalya'da da kalabileceği birçok tesis var. Ondan sonra 'Şu kadar parayı, şu restoranda yemek yedik. Çok güzel sokak üzerinde bulunan bir restoran.' Türkiye'de de bunu yersin, Kaleiçi'nde birçok restoranda bu fiyatlarla yemek yiyebilirsin. Feribotla gidiyor. 4 saat feribot kuyruğunda bekliyor. 5 saat plajlardan ücret alınmıyor. Burada da ücretsiz plajlar var. Lara'da, Konyaaltı'nda, Kemer'de, her yerde ücretsiz plajlar var. Oradaki sıradan bir restoranı buranın çok lüks restoranıyla, oradaki pansiyon tarzı bir oteli buranın 5 yıldızlı oteliyle karşılaştırıyor. Bunlara çok şaşırıyoruz."

Türkiye Haberleri