Turistler için en güvenli ve riskli şehirler listesi! İstanbul Kaçıncı Sırada?

Forbes turistler için en güvenli ve riskli şehirleri sıraladı: Listede İstanbul da var.

Forbes Advisor'ın yaptığı araştırmaya göre, Singapur dünyanın en güvenli şehri olarak belirlendi. 60 şehirden oluşan listede İstanbul da yer aldı.

Bu araştırma, suç oranları, sağlık hizmetleri kalitesi ve doğal afet riskleri gibi çeşitli faktörleri analiz ederek şehirleri 0 ile 100 arasında puanladı. En güvenli şehirler en düşük puanları aldı.

Japonya ve Avustralya, ilk 10 listesinde iki şehir ile yer almayı başaran tek ülkeler oldu. İlk 10'da Asya'dan dört şehir bulunuyor. Listenin ilk 10 sıralaması şu şekilde:

  1. Singapur
  2. Tokyo, Japonya
  3. Toronto, Kanada
  4. Sidney, Avustralya
  5. Zürih, İsviçre
  6. Kopenhag, Danimarka
  7. Seul, Güney Kore
  8. Osaka, Japonya
  9. Melbourne, Avustralya
  10. Amsterdam, Hollanda

İSTANBUL DA LİSTEDE

Forbes Advisor'ın araştırmasına göre, İstanbul güvenlik açısından 100 üzerinden 61,10 puan alarak orta sıralarda yer aldı. İstanbul’un değerlendirme puanları ise şöyle: suç riski 33, kişisel güvenlik riski 13, sağlık güvenliği 36, altyapı güvenliği 26 ve dijital güvenlik riski 25.

Araştırma, Caracas'ı en yüksek sağlık güvenliği riskine sahip şehir olarak belirledi ve bu durum sağlık hizmetlerinin ve altyapının düşük seviyesini yansıtıyor. Caracas’ın suç oranı nedeniyle ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından "Seviye 4: Seyahat Etmeyin" uyarısı aldı. ABD Dışişleri Bakanlığı'nın web sitesinde, "Suç, sivil huzursuzluk, kaçırma ve yerel yasaların keyfi uygulanması nedeniyle Venezuela'ya seyahat etmeyin. Yanlış gözaltılar, terörizm ve yetersiz sağlık altyapısı nedeniyle seyahati yeniden değerlendirin" ifadeleri yer alıyor.

Araştırmada Pakistan'ın Karaçi şehri en riskli ikinci şehir olarak belirlendi. Forbes Advisor, Karaçi'yi en yüksek kişisel güvenlik riskine ve dördüncü en yüksek altyapı güvenliği riskine sahip olarak sınıflandırdı.

Türkiye Haberleri