Turist sayısında dev düşüş

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sezai Irmak, kente alışveriş için gelen Bulgar turist sayısında azalma olduğunu belirtti.

Edirne'ye gelen turist sayısındaki düşüş şehrin gündemine oturdu. Esnafın zor duruma düşmesine de sebep olan bu durum karşısında Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sezai Irmak, yaptığı açıklamada, kente alışveriş için gelen turistlerin sayısındaki azalmaya değindi. Gümrüklerdeki yoğunluk ve sıcak havadan dolayı Bulgar turistlerin alışverişe gelmediğini dile getiren Irmak, Edirne'ye alışveriş için gelen Bulgar turist sayısında artış olacağını söyledi.

“SICAKLAR VE YOĞUNLUK BULGARLARIN GELMESİNE BİR MİKTAR MANİ OLDU”

Irmak, şunları söyledi:

“Komşu ülkelerden gelen turistlerde her sene bizim gurbetçilerimiz gelmeye başladığında azalmalar oluyor. Bu sene de mevsim itibarışya, aşırı sıcaklar hem gümrüklerdeki yoğunluk Bulgar vatandaşların şehrimize gelmesine bir miktar mani oldu. Şehrimiz Bulgarlar için cazibe merkezidir. Şehrimizdeki mağazalar onları cezbetmektedir. Bu alışverişin böyle de devam edeceğini düşünüyorum, eylülden itibaren normalleşir. Münferit olaylar her zaman yaşanır ama birinin başına hoş olmayan bir olay geldi diye bütün Bulgarlar gelmekten vazgeçmez.”

Türkiye Haberleri