Tuğrul Türkeş'in kabine dışında kaldı, Ankara hareketlendi: MHP mi, Akşener'in partisi mi?

Açıklanan 66. Hükûmette Tuprul Türkeş'in yer almaması dikkat çekerken, Ankara kulislerinde bu "Artık ihtiyaç kalmadı" şeklinde yorumlandı. Bir başka iddia ise MHP'ye döneceği ve...

Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı yeni kabinede daha önce Başbakan Yardımcılığı görevinde bulunan MHP kökenli Yıldırım Tuğrul Türkeş yer almadı.

7 Haziran 2015 seçimlerinde MHP Ankara milletvekili olarak seçilen Türkeş, bu dönemde hükumet kurulaması üzerine Ahmet Davutoğlu Başbakanlığında kurulan geçici hükumette görev almış ve partisi ile yolları ayrılmıştı.

1 Kasım 2015 seçimlerinde AKP listesinden seçime giren Türkeş, bu tarihten sonra kurulan 64. ve 65. Hükûmetlerinde Başbakan Yardımcısı olmuştu.

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında ortaya çıkan idam talepleri konusunda olumsuz görüş belirten Türkeş, 16 Nisan Anayasa değişikliği Referandumunda MHP aleyhinde çıkışlarıyla dikkat çekiyordu.

66. Hükumetin açıklanmasından sonra Ankara kulislerinde, referandum sürecinde Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP ve MHP arasındaki yakınlaşmanın artık Tuğrul Türkeş'in aktif bir görevde kalmasına ihtiyaç olmadığı şeklinde yorumlandı.

MHP VE AKŞENER'İN PARTİSİ

Başkent kulislerini hareketlendiren bir başka ise Türkeş'in, AKP'den ayrılıp MHP'ye döneceği senaryosu. Meral Akşener'in yeni partiyi kuracağını ilan etmesinden sonra çok ciddi kan kaybeden MHP'nin toparlanması için Türkeş'in eski partisine geçip, 2018'de yapılması planlanan MHP olağan kurultayında başkan adayı olarak çıkması. Bir başka iddia ise Türkeş'in, Akşener kuracağı partiye katılması. Kısa süre önce açıklama yapan Bağımsız Isparta Milletvekili Nuri Okutan, partiyi kurduklarında Mecliste grup kurabileceklerini iddia etmişti.

Türkiye Haberleri