TTB'den 'şehir hastanesi' değerlendirmesi: Ulaşım sorun, randevu sorun, hekim yok

Şehir hastanelerini değerlendiren TTB Genel Sekreteri Yılmaz, “Hastanenin beş yıldızlı otel görüntüsü, lağım kokusunu ve komplike ameliyat yapılamaması gerçeğini gizlemeye yetmiyor. Hastalar da hekimler de mutsuz” dedi

Elazığ’da sekiz ay önce hizmete giren ‘beş yıldızlı otel’ görüntüsündeki Fethi Sekin Şehir Hastanesi’nde sıkıntılar büyük. Bülent Nazım Yılmaz, Türk Tabipleri Birliği (TTB) İzleme Grubu adına Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi’ni ziyaret etti, izlenimlerini gazetemize anlattı.

BirGün'den Burcu Cansu'nun haberine göre; TTB Genel Sekreteri Yılmaz, Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi’ne giden hastaların ilk olarak keskin bir lağım konusu ile karşılaştığını belirtti. Yılmaz’ın aktarımlara göre, hastanenin otoparkına defalarca lağım suyu bastı, ancak bir türlü çözüm üretilemedi.

Hekim olmadığı için atıl

Hastanede sunulan ‘hizmette de ciddi aksamalar yaşanıyor. Yılmaz, konuya ilişkin şunları dile getirdi:

“Hastanenin yapımı için milyonlarca dolar borçlanılıp, şehir merkezindeki iki hastane kapanmışken şaşaalı binada bazı birimlerin sadece adı var. Çocuk yoğun bakım servisi ve yanık ünitesi açılmış. Fakat hekim olmadığı için bu iki birim de atıl durumda. Bu kadar çok para harcanan hastanede komplike ameliyatların yapılamadığı söylendi. Komplike ameliyatlar için hastaların tıp fakültesine yönlendirildiği belirtildi. Organ nakli hastalarının da tıp fakültesine yönlendirilmesi sebebi ile tıp fakültesinin yoğunluğunun yüzde 200 arttığı belirtildi.”

3-5 ay sonra randevu

Hastanenin yapımını üstlenen şirket, sözleşme gereği tıbbi cihazları temin etmesi gerekiyordu. Fakat Fethi Sekin Şehir Hastanesi’nde kapanan hastanelerdeki cihazlar kullanılıyor. Bu konuya da dikkat çeken TTB Genel Sekreteri, hastanede hemşire eksikliği yaşandığını ifade etti. Yılmaz, şöyle devam etti: “MR ve tomografi çekinmek isteyen hastalara 3-5 ay sonrasına randevu verildiği kaydedildi. Hastanede hekim ve hemşire eksikliği görülüyor. Hastanede 300 tane hekim var ve bunların 67’sini sözleşmeli hekimler oluşturuyor. Sözleşmeli hekimlerin daha yüksek ücret alması sebebiyle iş barışının bozulduğu anlatıldı.”

Ulaşım da sorun

Hastanedeki sorunların bunlarla da sınırlı kalmadığı kaydeden Bülent Nazım Yılmaz, ulaşımda da ciddi sorunlar yaşandığı belirtti. Yılmaz, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Hastaların zorunluluktan merkezde bulunan üç özel hastaneye yöneldiği ve cebinden yüklü miktarda para harcayarak sağlık hizmeti almaya çalıştığı ifade edildi.”

İlgili Haberler

Türk Tabipler Birlği ve İstanbul Tabip Odası, 'şehir hastaneleri' gerçeğini açıklıyor

Türkiye Haberleri