Troll Hesapların Başındaki O İsim İfşa Oldu

Sinan Ateş cinayeti davasında tutuklu bulunan Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım'ın özel kalem müdürü olan Emre Yüksel'in sosyal medyadaki sahte hesapları yönettiği ortaya çıktı.

Ankara'da uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in ölümüyle ilgili davanın sanıklarından Emre Yüksel'in, cinayetten kısa süre sonra kullandığı telefondaki bilgilerini sıfırladığı ortaya çıktı. Dosyaya giren bilirkişi raporuna göre, Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım'ın özel kalem müdürü olan Yüksel'in, aynı zamanda bazı Ülkü Ocakları üyelerinin kullandığı trol hesapların organizelerinin sağladığı ortaya çıktı.

CİNAYETTEN HEMEN SONRA TELEFONLARI SIFIRLADI

Gazete Duvar'dan Can Bursalı'nın haberine göre Ateş'in 30 Aralık 2022'de Ankara'da Eray Özyağcı adındaki tetikçi tarafından öldürülmesinin ardından başlatılan soruşturma kapsamında 26 Ocak 2023'te tutuklanan Emre Yüksel'in dijitallerine de el konuldu. Davanın tutuklu sanıklarından Yüksel'in el konulan dijitalleriyle ilgili yapılan bilirkişi incelemesinde, telefonunda kullandığı Apple kimliğinin cinayetten 7 gün sonra, 5 Ocak 2023'te değiştirdiği belirlendi.

YAZIŞMALARI ORTADAN KALDIRDI

Tetikçi Özyağcı'yı, eski Ülkü Ocakları yöneticisi Tolgahan Demirbaş'la birlikte İstanbul'dan Ankara'ya götürdüğü de tespit edilen Yüksel'in, cinayetten sonra Sinan Ateş'le ilgili internette arama yaptığı da tespit edildi. Bilirkişi raporunda, Yüksel ile Demirbaş'la yaptığı telefon görüşmeleri de yer aldı. Ayrıca, Yüksel - Demirbaş ikilisinin WhatsApp uygulaması üzerinden yaptığı yazışmaların ortadan kaldırdı.

SOLCU GİBİ YORUMLAR YAZIYORUM

Yüksel'e WhatsApp üzerinden bir mesaj daha gönderen S., "Bazı hesaplar yorumlardan dolayı kapandı. Şikayet edildiği için de erişime kapalı olan var başkanım" bilgisini paylaştı. S., Markus Antonius adındaki bir hesabı kendisinin kullandığını söyleyerek "Ben kullanıyorum. Solcu gözüyle yazıp ona göre yorum yapıyorum" ifadeleri raporun içinde geçiyor.

S. adlı kullanıcının, cinayetin azmettiricisi olarak yargılanan Doğukan Çep'in, "Amacımız öldürmek değil gözdağı vermekti" sözlerinin paylaşıldığı bir gönderinin altına, Markus Antonius hesabından "Hayda o kadar şey söyledik bu olay böyleyse MHP ve Ülkü Ocaklarına prim yaptırdık arkadaş" yorumlarında raporda altı çizildi

Türkiye Haberleri