"Çiftlik Bank" davasında, aralarında Mehmet Aydın ve kardeşi Fatih Aydın'ın da bulunduğu 20 sanığın yargılandığı davada, savcı esas hakkındaki mütalaasını açıkladı.
Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar Mehmet ve Fatih Aydın SEGBİS aracılığıyla katılırken, tutuksuz sanıklar Osman Naim Kaya, Cafer Çolak, Serdal Dostdoğru ve avukatları hazır bulundu.
Savcı, Mehmet ve Fatih Aydın'ın "bilişim sistemleri aracılığıyla dolandırıcılık", "suç örgütü kurma" ve "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" suçlarından toplam 88 bin 302'şer yıl hapisle cezalandırılmasını talep etti. Diğer sanıklar için de farklı sürelerde hapis cezaları talep edilirken, Kaya, Çolak ve Dostdoğru'nun tutuklanması kararlaştırıldı. 14 tutuksuz sanık hakkında ise yakalama kararı çıkarıldı.
NELER OLMUŞTU?
İlk kuruluşunda çevirim içi oyun olarak hizmet veren Çiftlik Bank daha sonra yüzbinlerce kullanıcısı olan bir yatırım haline dönüştü. Yatırdıkları paralar ile çeşitli hayvanlar satın alan ve düzenli ziyaretler ile gerçek para kazandırmayı vaad eden Çiftlik Bank, kullanıcılar tarafından popüler hale geldi.
Yatırdıklarını paranın daha fazlasını alma umuduyla para yatıran 77 bin 843 kişi yatırdıklarını parayı bile geri alamayınca dolandırıldığını anladı. Sermaye Piyasası Kurulu’nun raporuna göre 77 bin 843 kişiden 511 milyon TL toplandı. 62 bin 877 kişiye 393 .3 milyon TL ödeme yapıldı. Kalan para ise Kıbrıs’a ve Çiftlik Bank CEO’su Mehmet Aydın ile eşinin hesabına aktarıldı.
Tosuncuk lakabı ile kamuoyunda bilienen Mehmet Aydın gittiği Brezilya'dan Türkiye'ye iade edilmiş, Fatih Aydın ise Uruguay'da yakalanıp Türkiye'ye getirilmişti. "Çiftlik Bank" soruşturmasında toplamda 4 bin 582 kişiyi dolandırmaktan dolayı Aydın kardeşler için on binlerce yıl hapis cezası isteniyor.