TOKİ 3 ilde ihale yaptı! Bilin bakalım 7,4 milyarlık ihaleleri kim aldı?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı olan TOKİ, birçok şehirde konut yapımı için ihaleye çıktı. Milyarlarca liralık ihaleler yine yandaş şirketlere verildi.

Kamu ihaleleri, tartışmaların odağı olmaya devam ediyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) konut yapımı için ihaleye çıktı. İhaleler, milyarlarca liralık bedelle yine yandaş şirketlere verildi.

Cumhuriyet'ten Cengiz Karagöz'ün aktardığına göre, Adana Çukurova’da Söğütlü Mahallesi 2. etapta 980 adet konut yapımı için 1 Ağustos'ta ihaleye çıkan TOKİ, bu ihaleyi 2 milyar 343 milyon TL bedelle Rönesans Holding’e bağlı REC Uluslararası İnşaat Yatırım Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’ne verdi.

45 GÜNDE YAPTIĞI HASTANENİN TAVANI ÇÖKMÜŞTÜ!

Gözde şirketler içinde bulunan REC Uluslararası İnşaat’ın pandemi döneminde “45 günde” inşa ettiği Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi’nin yenidoğan yoğun bakım ünitesinin tavanı geçtiğimiz günlerde çökmüş ve burada tedavi görmekte olan bir bebek hayatını kaybetmişti. Rönesans Holding’e bağlı REC Uluslararası İnşaat’ın Ankara Beştepe’de bulunan Cumhurbaşkanlığı Sarayı ve Marmaris Okluk Koyu’ndaki yazlık sarayını inşa ettiği biliniyor.

KURUM’U TEBRİK ETTİ

Diyarbakır Bağlar’da Karacadağ bölgesine yapılması planlanan 976 adet konut yapımı için ise TOKİ 9 Ağustos günü ihaleye çıktı. Söz konusu ihaleyi, 2 milyar 145 milyon TL’ye Özkılıç Yapı İnşaat şirketi alırken şirketin sahibi Aziz Özkılıç, Diyarbakır’da AKP’den milletvekili aday adayı olmuştu. Özkılıç, Murat Kurum’un yeniden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na getirilmesinin ardından “Çok doğru bir tercih” ifadesini kullanmıştı.

Malatya’da ise 1048 adet konut yapımı için açılan ihaleyi, AKP’nin kurucu isimlerinden eski Bakan Hüseyin Çelik’in “değerli dostum” dediği Nazmi Coşar’ın şirketi Leda Yapı aldı. Söz konusu ihalenin toplam bedeli ise 2 milyar 938 milyon TL olarak ifade edildi. Leda Yapı, 2011 yılından bugüne dek toplamda 37 kamu ihalesi aldı. İhalelerin toplam sözleşme bedeli 13 milyar 891 milyon 111 bin TL iken söz konusu kamu ihalelerinin tamamı rekabeti engellediği gerekçesiyle eleştirilen pazarlık usulüyle gerçekleştirildi.

Türkiye Haberleri