Timur Cihantimur yine cezaevini beğenmedi

Kullandığı ehliyetsiz araçla bir kişinin ölümüne neden olan ve sonrasında annesi tarafından ABD'ye kaçırılan 17 yaşındaki Timur Cihantimur cephesinde yeni gelişme yaşandı. Timur Cihantimur, yeni nakledildiği cezaevine yine itiraz etti.

İstanbul'da geçen yıl 1 Mart'ta meydana gelen kazada ehliyetsiz olarak kullandığı araçla Oğuz Murat Aci'nin ölümüne sebep olan Timur Cihantimur, annesi Eylem Tok ile birlikte ABD'ye kaçtı. Şu anda yargı süreci devam ediyor.

Cihantimur, Connecticut eyaletinde bulunan Manson Gençlik Enstitüsü'nden 12 Temmuz'da New Jersey'deki Kuzeydoğu Çocuk Gözaltı Merkezi'ne nakledildi. Ancak avukatları, yeni cezaevinin uzaklığı nedeniyle müvekkillerinin akıl sağlığını tehlikeye attığını iddia etti.

Timur Cihantimur'un avukatları, mahkeme ile gözaltı merkezi arasındaki 5 saatlik mesafe yüzünden rutin görüşmelerin yapılamamasının ve bu durumun müvekkillerinin psikolojik durumunu olumsuz etkilemesinin endişe verici olduğunu belirtti.

Cihantimur ve annesi Eylem Tok'un Türkiye'ye iadesi için süreç devam ederken, kazanın ardından kaçtıkları Mısır ve sonrasında ABD'ye ulaştıkları tespit edilmişti. Adalet Bakanlığı tarafından şüphelilerin iadesi için geçici tutuklama talebi ABD yetkili makamlarına iletilmişti.

Türkiye Haberleri