Tetikçi suçlamasına böyle yanıt verdi: Bu paraya adam öldürmeyiz

Adana'da bir kişiyi arkadaşı ile beraber para karşılığında öldürdüğü iddia edilen D.U, " 1,5 milyon lira karşılığı adam öldürecek adamlar da değiliz.” dedi.

Seyhan ilçesinde Tellidere Mahallesi'nde Mevlüt Karayiğit iş yerinde 2023 Mart'ta öldürüldü. Silahlı saldırıyı D.U. ve M.D'nin yaptığı E.R'nin de yardımcı olduğu iddia edildi.

Şahısların motosikletle kaçtığı anlar Kent Güvenliği Yönetim Sistemi (KGYS) kameralarına yansıdı.

D.U. ve M.D. tutuklandı. E.E. de tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı.

Şahısların Adana 8. Ağır Ceza'da davaşarı başladı. E.E. mahkemeye gelmedi.

Başka bir cinayet davasından da Adana 13'üncü Ağır Ceza'da yargılanması devam eden D.U, "Bizi azmettirdiği iddia edilen kişileri ve bu olayda öldürülen Mevlüt'ü de tanımam" dedi.

Motosikletteki kişi olmadığını iddia eden D.U. savunmasında şunları söyledi:

“Cinayetin işlendiği iddia edilen gün arkadaşlarımla alkol almıştık. Dağıldıktan sonra alkolün etkisiyle evde uyumaya başladım. Hiçbir şekilde bu suçla ilgim yoktur. Ayrıca motosiklet üzerindeki resimlerden bir kişinin benim olduğuma ilişkin bilirkişi raporu da yoktur. Kafa dinlemek için sabahtan Mazlum'la birlikte gezdik, dolaştık ama bu suçu işlemedik. Ayrıca biz iddialara göre 1,5 milyon lira karşılığı adam öldürecek adamlar da değiliz.”

Diğer tutuklu M.D. de suçsuz olduğunu iddia etti. M.D, "İddia edildiği gibi Mevlüt'ü dükkanının içerisinde öldürmüş değilim yine iddia edildiği gibi tetikçi de değilim. Motosikletle dönmeye yönelik görüntülerde tespit edilen kişi de ben değilim. Bana gösterdiğiniz o motosikleti süren ben değilim. Bütün bu nedenlerle suçlamaları kabul etmiyorum. Deniz’in anlattıklarına da katılıyorum” ifadelerini kullandı.

Bilirkişi, şahısların teşhisini sağlamak için farklı açılardan fotoğralarını çekti. Savcı, sanıkların tutukluğunun devamına ve eksikliklerin tamamlanmasını talep etti.

Mahkeme tutuklu sanıkların tutukluluğuna, tutuksuz sanığın bir sonraki duruşmaya zorla getirilmesine karar verdi. Duruşmeksikliklerin tamamlanması için ileri bir tarihe ertelendi.

Türkiye Haberleri