Teknedeki çocukluk arkadaşı gözaltına alındı

Antalya'da korkunç. bir kaza sonucu kendi teknlesinin pervanesinin arasında kalarak can veren ünlü işadamının ölümüyle ilgili ayrıntılar ortaya çıktı. Kaza sırasında tekneyle manevra yapan çocukluk arkadaşı gözaltınla alındı. Sorgusundan sonra adli kontrol şartı ile serbet bırakıldı

Antalya Kemer'de geçirdiği tekne kazası sonucu hayatını kaybeden Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ve Antalya Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Ali Bahar'ın ölümüyle ilgili detaylar ortaya çıktı. Ali Bahar, tekneden düşen minderi almak için denize girdiğinde, teknede bulunan arkadaşı M.S.Ç.'nin geri manevra yaptığı sırada pervanenin çarpması sonucu ağır yaralandı.

Bahar, tekne kıyıya yanaşacağı esnada, dinlenmek için kullandığı pufun suya düştüğünü gördü. Bahar, pufu almak için arkadaşından manevra yapmasını istedi, bu esnada dengesini kaybederek denize düştü.

Bahar’ın şortundaki ip pervanelere dolandı. Bahar, kolundan ve başından ağır yaralandı. 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yapılan ihbar üzerine limana Sahil Güvenlik botu yönlendirildi. Sudan çıkarılan Ali Bahar, Kemer’deki özel bir hastaneye götürüldü ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kan kaybı ve travma nedeniyle hayatını kaybetti.

Hemen hastaneye kaldırılan Bahar, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olayla ilgili Kemer Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla M.S.Ç. gözaltına alındı.

Antalya Valisi Hulusi Şahin, kazadan 6 dakika sonra sağlık ekiplerinin müdahale ettiğini ve Bahar'ın Kemer'deki Yaşam Hastanesi'ne kaldırıldığını ancak kurtarılamadığını açıkladı. Vali Şahin, Ali Bahar'ın Antalya'nın çok çalışkan ve vizyon sahibi bir sanayicisi olduğunu belirterek, derin üzüntülerini dile getirdi.

Kazanın ardından İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Tarık Hekimoğlu, İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, Sahil Güvenlik Antalya Grup Komutanı Yarbay Tolga Coşkun, Kemer Kaymakamı Ahmet Solmaz, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, ATSO Meclis Başkanı Ahmet Öztürk, eski ATSO Başkanı Davut Çetin ve birçok iş insanı, STK başkanları ve turizmciler hastaneye akın etti. Ali Bahar'ın cenazesi, yapılan işlemlerinin ardından Antalya Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.

Ali Bahar Kimdir?

1969 yılında Antalya Şarampol’de doğan Ali Bahar, ilk, orta ve lise eğitimini Antalya’da tamamladı. Anadolu Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümünden mezun olan Bahar, aynı üniversiteden Pedagojik Formasyon Eğitimi diplomasına da sahipti. Üniversite eğitiminin ardından bir Antalya firmasının Karaburun’daki otel inşaatında saha mühendisi olarak çalıştı ve daha sonra şantiye şefi oldu. Vatani görevini yapmak için Diyarbakır’a gitti.

Askerlik dönüşü inşaat mühendisliğini bırakıp ticaret hayatına atılan Bahar, babası İbrahim Bahar'ın geçmişte yaptığı tavukçuluk, süt ürünleri ve soğutulmuş diğer et gıdaları sektöründe iş hayatına başladı. Organize Sanayi Bölgesi’nde beyaz et, kırmızı et, hindi eti, süt ürünleri gibi konularda faaliyet gösteren bir şirket kurdu. Ayrıca, Altınova’da bir süt tesisi ve Organize Sanayi Bölgesi’nde köfte ve döner fabrikası kurarak çeşitli markaların ürünlerini dağıtan bir şirketi yönetti.

Bahar Grup bünyesinde 1995 yılından bu yana üretim yapan Ali Bahar, Bahar Gıda Grup, Bahar Gıda, Bah-Et, BHR Süt Şirketlerinin Yönetim Kurulu Başkanıydı. Aynı zamanda Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu Yönetim Kurulu Üyeliği, Antalya Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Başkan Vekilliği, Antalya Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyeliği görevlerini de sürdürüyordu.

Türkiye Haberleri