×
  • Anasayfa
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Türkiye
  • Dünya
  • Yaşam
  • Spor
  • Sağlık
  • Otomotiv
  • Sıcak Haber
  • Finans
  • Magazin
  • Özel Haber
  • Bilim ve Teknoloji
  • Kültür Sanat
  • Programlar
  • Tanıtım Bülteni
  • Eğitim
☰
  • Anasayfa
  • Türkiye
  • Tarladan tam 1 ton çalındı! Köylüler nöbette

Tarladan tam 1 ton çalındı! Köylüler nöbette

Tokat'ta hasat döneminin başlamasıyla birçok köyden hırsızlık ihbari geldi. 4 köydeki bahçelerden yaklaşık 1 ton coğrafi işaret tescilli bağ yaprağı çalınmasının ardından köylüler nöbet tutmaya başladı.

07 Temmuz 2025 Pazartesi 13:40
14

Tokat'ta coğrafi işaret tescilli bağ yaprağında hasat dönemi başlarken, birçok köyden 'hırsızlık' ihbarı geldi. 4 köyden yaklaşık 1 ton Tokat yaprağı çalınırken, köylüler hırsızlık olaylarına karşı nöbet tutmaya başladı.

24

Büyükyıldız köyünde çiftçilik yapan Alaettin Öncü, "Perşembe günü bağımıza geldiğimizde, yaprak toplamaya girdik. Bağımıza baktığımızda gördük ki yaprakları toplamışlar. Daha sonra araştırdığımızda, Emirseyit beldesinde, Necip Köyü, Kat köyünde de aynı hırsızlıkların olduğunu öğrendik. 800 kilogram yaprağımız çalındı gitti. Jandarmaya giderek durumu izah ettik. Köyümüzde ilk defa yaprak çalınması başımıza geldi. Daha önce hiç olmamıştı. 1 hafta içerisinde köyümüzde 8-10 kişinin daha bağlarında yaprak hırsızlığı oldu. Bu arkadaşlarımız ile birlikte geceleri ve gündüzleri dönüşümlü olarak devriye nöbeti tutuyoruz" dedi.

34

Köylülerden Şükrü Can ise "Bağlarda yaprakların çalındığını duyduk. Duyduğumda eşim ile birlikte bağımıza gittik. Baktığımızda ise toplandığını gördük. Bağımızda zarar vermişler. Üzümlerimin üzerini açmışlar. Bağımı mahvetmişler. Şimdiye kadar başımıza böyle bir şey gelmedi. İlk defa geldi. Artık sıra ile bağlarımızı beklemeye başladık" diye konuştu.

44

Türkiye Haberleri

© 2005

Halk TV


‧ Anasayfa ‧ İletişim