Tam da yakalandığı gün polise gidecekmiş! Rüşvetten tutuklanan icra müdürü kendini böyle savundu

İzmir Adliyesi’nde görev yapan İcra Müdür Yardımcısı Yusuf Durğun ve icra katibi Bora Boztaş, avukat D.Ç.’den 200 bin TL rüşvet alırken suçüstü yakalandı. Tutuklanan şüpheliler ifadelerinde birbirini suçlarken Boztaş’ın, gözaltına alınmasaydı savcılığa gideceğini ileri sürdüğü öğrenildi.

İddiaya göre, İzmir Adliyesi’nde İcra Müdürlüğü’nde bir tahsilat dosyasını hızlandırmak amacıyla Durğun ve Boztaş, avukat D.Ç.’den 200 bin TL rüşvet istedi. Durumu savcılığa ileten D.Ç., polis ile işbirliği yaparak rüşvet operasyonunun bir parçası olurken 21 Mayıs günü, Durğun ile anlaştıkları kafede buluştu. Avukat, seri numaraları alınmış parayı Durğun’a teslim etti. Yusuf Durğun, polis ekipleri tarafından suçüstü yakalanırken Bora Boztaş ise evinde gözaltına alındı. 2 şüpheli de, adliyeye sevk edildi ve tutuklandı.

GÖZALTINA ALINDIĞI GÜN SAVCILIĞA GİDECEKMİŞ

Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nde ifade veren icra katibi Bora Boztaş, İcra Müdür Yardımcısı Durğun’u suçlarken Boztaş, “Bu işi yapan müdür yardımcısıdır. Korktuğum için bana söylediklerini yaptım. Gözaltına alınmasaydım, sabah savcılığa durumu bildirecektim. Suçlamaları kabul etmiyorum, serbest bırakılmayı talep ediyorum” ifadelerini kullandı.

“PARA TALEBİM OLMADI” DEDİ!

Yusuf Durğun ise verdiği ifadede, avukat D.Ç.’nin kendisinin işlem hızlandırma talebinde bulunduğunu iddia ederken “Avukat, müvekkilinin felçli olduğunu ve paraya ihtiyaçları olduğunu ifade etti. İşlemin hızlandırılıp hızlandırılamayacağını sordu. Elimden gelen desteği sağlayacağımı belirttim, ancak para talebim olmadı. ‘Para vermezsen bu işi yapmam’ gibi bir ifade kullanmadım. Olayın bu noktaya gelmesinden çok üzgünüm, serbest bırakılmamı istiyorum” sözlerini sarf etti. Olaya ilişkin soruşturma devam ediyor.

Türkiye Haberleri