Tam 18 ay geçti ama 145 depremzede hala kayıp

6 Şubat felaketinin üzerinden tam 18 ay geçti fakat hala bulunamayan vatandaşlar var. Deprem Mağdurları ve Kayıp Yakınları Derneği Başkanı Selahattin Kaban, 6 Şubat depreminin ardından hala 145 kişiden haber alınamadığını açıkladı.

Deprem Mağdurları ve Kayıp Yakınları Derneği (DEMAK) Başkanı Selahattin Kaban, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından hala 145 kişiden haber alınamadığını açıkladı. Kaban, kayıpların bulunması için verilen araştırma ve soru önergelerinin reddedildiğini belirterek, bu durumun ailelerin üzüntüsünü artırdığını ifade etti.

145 KAYBIMIZI BULUN

Kayıp olan 145 kişinin 44'ünün çocuk olduğunu belirten Kaban, ailelerin sesini duyurmak ve kayıpların bulunması için yetkililere çağrıda bulundu. Kaban, "Bu 44 çocuk nerede? Bu ailelerin sesini duyun. Önergeleri reddetmeyin, kabul edin. Araştırılsın, çocuklarımız bulunsun, yetişkinlerimiz bulunsun. 145 kaybımız bulunsun" dedi.

''44 ÇOCUK KAYIP, İÇLERİNDE 6 AYLIK BEBEK DE VAR''

Selahattin Kaban şöyle konuştu:

“Kahraman Maraş merkezli depremlerin üzerinden 18 ay geçti. Deprem kayıpları hala bulunamadı. Elimde bulunan dosyada 145 kaybımız var. Bunların 44’ü çocuk. 6 aylık bir bebek de var, 17 yaşında bir çocuk da var. 6 Aylık bebek olan Abbas Yiğit Köse ve ailesi hala bulunamadı. Esila Özgür, bulunamadı. Kahramanmaraş’tan Eylül bulunamadı. Melisa Önder bulunamadı. Aydın’dan Muhammed Enes Demir bulunamadı. Furkan Alparslan bulunamadı. Mehmet Akif Koşar, Mustafa Kemal Koşar bulunamadı. Asel Kılıç, Nevra Dönmez bulunamadı. Ve bunlar gibi 44 çocuğumuz bulunamadı. Abdo bebek bulunamadı. Verilen her önerge reddedildi. Araştırma komisyonu kurulması için verilen her önerge reddedildi. Soru önergesi veren Gaziantep Milletvekilimiz Hasan Öztürk, soru önergesine cevap olarak ‘Çocukların kaybolmadığı söylendi.’ Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül soru önergesi verdi. Cevap olarak yine kayıp çocuklarımızın olmadığı belirtildi.

Türkiye Haberleri