Taksiciye Kaldırım Taşıyla Saldırıp Gasp Etmeye Çalışan Saldırgana Şaka Gibi Ceza

İzmir'de taksi şoförü Selim Keleş’e kaldırım taşıyla saldırarak gasp etmeye çalışan Ahmet Tan'a 8 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verildi.

10 Ekim 2023 tarihinde İzmir'in Karabağlar ilçesi Halide Edip Adıvar Caddesi’nde meydana gelen olayda edinilen bilgilere göre taksi şoförü Selim Keleş durakta beklediği esnada aracına bir kişi binerek binen Buca ilçesine gitmek istediğini söyledi. Keleş, şahsın verdiği adrese yaklaştığı esnada, aracına aldığı tarafından cebindeki paraların verilmesi yönünde tehdit edildi. Şahıs, Keleş'in direnmesi üzerine, yanında bulundurduğu kaldırım taşı ile saldırdı.

Yaşanan arbededen sonra Keleş yaralanırken, saldırgan ise araçtan inerek olay yerinden kaçtı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polise ekipleri sevk edildi. İlk müdahalesi sağlık ekipleri tarafından olay yerinde yapılan Keleş, daha sonra ambulans ile Buca Seyfi Demirsoy Hastanesi’ne sevk edildi.

Olay ilişkin soruşturma başlatan polis ekipleri yaptıkları inceleme sonucunda saldırganın 62 yaşındaki Ahmet Tan olduğunu tespit etti. Taksi kamerası tarafından kaydedilen görüntülerde Ahmet Tan'ın kaldırım taşı ile şoföre defalarca vurduğu ve Keleş’in direnmesinden sonra paraları alamadan araçtan inerek olay yerinden kaçtığı görüldü. Polis ekipleri tarafından yapılan operasyonla yakalanan Tan, polisteki işlemlerinden sonra sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Taksici Keleş, tedavisinin ardından taburcu edildi.

15 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTEMİYLE DAVA AÇILDI

Saldırgan Ahmet Tan hakkında 'silahla yağmaya teşebbüs' suçundan 10 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan dava sonuçlandı. İlk kez 15 Mayıs tarihinde hakim karşısına çıkan Ahmet Tan, olaydan pişmanlık duyduğunu, alkollü olduğunu, taksiden hiçbir şey almadan çıktığını ve korktuğu için olay yerinden kaçtığını belirterek Keleş'ten özür diledi. Şikayetçi Selim Keleş ise başına darbe aldığını, sanığın cebine uzandığını ancak karşı koyunca başaramadığını, saldırıda felç kalabileceğini, bu işin planladığını söyledi.

Ahmet Tan'ın yargılanmasına bugün görülen 2'inci duruşmayla devam edilirken, duruşmada tutuklu sanık Ahmet Tan, şikayetçi Selim Keleş ve taraf avukatları yer aldı. Tutuklu sanık Tan, “Böyle bir olay nedeniyle sizin ve ailenin karşısına çıktığım için üzgünüm. Selim amcanın parasına dokunmadım. Taksicilere yönelik saldırıyı Selim amca fırsat bilip, ailemden para talep etti. Zor günler geçiriyorum. Eşimle ayrılma aşamasına geldim. En ağır adli kontrol tedbirleri uygulanarak tahliyemi talep ediyorum" ifadelerini kullandı.

Sanık avukatının, Keleş'in para talebini ne olduğunu açıklamasını talep etmesi üzerine sanık Tan, "Babam ve amcamla yemek yemişler. Ailem, Selim amcanın çalışamayacağını düşünüp, bir ihtiyacı olup olmadığını sormak için bir araya gelmiş. 2 ev ve bir otomobil parası olarak 5 milyon lira talep etmiş. Bunun karşılığında şikayetinden vazgeçeceğini söylemiş" diye karşılık verdi. Söz verilen Selim Keleş ise "Yemek yemedik. Numaramı nereden buldularsa görüşmek istediler, bir kafede bir araya geldik. Helalleşelim dediler. O zaman 5 milyon lira verin helalleşelim, dedim. Onlar 70 bin lira teklif etti" diye konuştu.

8 YIL 1 AY 15 GÜN HAPİS CEZASI VERİLDİ

10 dakikalık aradan sonra kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Ahmet Tan'a 'gece vakti silahla yağma' suçundan önce 13 yıl hapis cezası verdi. Heyet, olayın teşebbüs aşamasında kalması ve iyi hal indirimiyle cezanın 8 yıl 1 ay 15 güne indirilmesine karar verdi.

Türkiye Haberleri