Tahta Kaşıkla Cinsel Saldırı Davasında Tahliye

Geçen yıl nisan ayında Zonguldak'ta tahta kaşıkla cinsel saldırı olayı yaşandı. Üye olduğu uyuşturucu çetesine ait tabancayı polise yakalatan üniversite öğrencisi Azerbaycan uyruklu 25 yaşındaki Ali S.K. işkenceye uğradı, tahta kaşıkla cinsel saldırıda bulunuldu. 5 tutuklu 6 kişinin yargılandığı davada tüm sanıklar 'yağma' suçundan tahliye edildi.

Azerbaycanlı üniversite öğrencisi Ali S.K., dahil olduğu uyuşturucu çetesine ait tabancayı düşürdükten sonra çete üyeleri tarafından işkence gördü ve tahta kaşıkla cinsel saldırıya uğradı. Olayı polise bildiren Ali S.K., çetenin ilişkilerini ve bağlantılarını da ifşa etti.

Polis ekipleri operasyon düzenleyerek 8 kişiyi gözaltına aldı. Ayhan Küçükdere, oğlu Samet Küçükdere ve Mehmet Can Arslaner tutuklanırken, 3 kişi savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Ali S.K. ise polis eşliğinde memleketi Azerbaycan'a gönderildi.

203 YIL HAPİS TALEBİ

Tutuklu sanıklar hakkında 'birden fazla kişiyle birlikte konutta silahlı yağma', 'cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma', 'eziyet etme' ve 'nitelikli cinsel istismar' suçlarından 52'şer yıl hapis cezası istendi. Tutuksuz sanıklar hakkında ise 'hürriyeti yoksun kılma' suçundan 14'er yıl ve 'eziyet etme' suçundan 5 yıl olmak üzere toplamda 203 yıl hapis cezası talep edildi.

Duruşmada sanıklar suçlamaları reddetti. Mehmet Can Aslaner, kaşıkla cinsel saldırı olayının gerçekleştiği gece olaydan 3-4 saat sonra Samet ve Ayhan'ın Gaziantep'e gittiğini, kendisinin ise Ali S.K. ile olayın gerçekleştiği evde kaldığını söyledi. Samet Küçükdere ise kaşıkla cinsel saldırı olayından haberdar olmadığını, babasının "çocukları da al Antep'e gidelim" demesiyle evden ayrıldıklarını ve kaşıkla cinsel saldırı videosunu karakolda izlediğini ifade etti.

F.O. ile eniştesi Ayhan Küçükdere arasında geçen ses kayıtları da duruşmada okundu. Kayıtlarda F.O.'nun, "Ali'ye tahta soktun ya, ben de sana şişe sokacağım. Sen git de önce silahına sahip çık. Benim namusum sokakta bulunmadı. Sana ceza kestim, 500 bin borcun var. 2 arabaya ve silaha el koydum. Zonguldak'ta Ayhan Küçükdere'nin saltanatı bitmiştir" dediği yer aldı.

'YAĞMA' SUÇUNDAN TAHLİYE

Mahkeme heyeti, 'yağma' suçundan bütün sanıkları tahliye ederken, cinsel saldırı ve hürriyetten yoksun bırakma suçlarından tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Türkiye Haberleri