TAG Kullanıcıları UKOME Önünde Eylem Yaptı

Martı şirketinin kurucusu Oğuz Alper Öktem, "İstanbul’un yüzde 92'si paylaşımlı yolculuk yönetmeliği çıksın diyor. Yüzde 8’ide içinde ahlaksız, çürümüş, terbiyesiz, vatandaş düşmanı, memleket düşmanı, İstanbul düşmanı taksi baronları” dedi.

Paylaşımlı yolculuk yönetmeliği talebi ile Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü önünde eylem yapan elektrikli skuter uygulaması Martı TAG kullanıcıları salonun önünde düdük çalarak, “Yönetmelik çıkmazsa her UKOME buradayız” sloganları atıp protesto ettiler.

Daha öncede Martı şirketinin kurucusu Oğuz Alper Öktem öncülüğündeki kullanıcılar İstanbul Büyük Şehir Belediyesi'ne 376 bin dilekçeyi teslim etmişlerdi.

İBB'nin 1453 Çırpıcı Sosyal Tesisleri’nde yapılan yarım saatlik oturumunda 16 madde oylandı. Öktem “Sayın Ekrem İmamoğlu inisiyatif alırsa paylaşımlı yolculuk yönetmeliği UKOME tarafından veya İBB meclisi tarafından çıkabilir” dedi.

"İSTANBUL’UN YÜZDE 92'Sİ ‘PAYLAŞIMLI YOLCULUK İSTİYOR"

Martı şirketinin kurucusu Oğuz Alper Öktem yaptığı açıklamada “İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin paylaşımlı yolcu yönetmeliği çıkarmaya yetkisi var. Sayın Ekrem İmamoğlu inisiyatif alırsa paylaşımlı yolculuk yönetmeliği UKOME tarafından veya İBB meclisi tarafından çıkabilir. Kanunlar çok açıktır. Biz bugün buraya sesimizi duyurmaya ve bu Paylaşımlı Yolculuk Yönetmeliği’nin İstanbul’a ne kadar lazım olduğunu anlatmaya geldik. Biz İstanbul'da 150 bin sürücüyüz. Türkiye'deki en büyük ulaşım camiasıyız. İstanbul’un bu sorununu çözebilirler. İstanbul’u daha fazla mağdur etmeyin. Bu yönetmeliği çıkartın. İstanbullu rahat bir nefes alsın. Ulaşımını kolayca sağlasın. İstanbul’da referandum yapsanıza, bakalım İstanbullular paylaşımcı yolculuk istiyor mu, biz yapıyoruz İstanbul’un yüzde 92'si paylaşımlı yolculuk yönetmeliği çıksın’ diyor. Yüzde 8’ide içinde ahlaksız, çürümüş, terbiyesiz, vatandaş düşmanı, memleket düşmanı, İstanbul düşmanı taksi baronları” dedi.

Türkiye Haberleri