"Şükredin" Diyen Diyanet'in Yemek Listesinde Kuş Sütü Eksik: "Haftanın Dört Günü, Biftek, Bonfiler, Kebap Olsun"

Milyarlarca liralık bütçesi ve lüks makam araçlarıyla gündem düşmeyen Diyanet İşleri Başkanlığı'nın tartışma yaratacak yemek listesi ortaya çıktı. Vatandaş için et yemek bile hayal olurken sık sık "Şükredin" nasihatinde bulunan Diyanet'in yemek listesinde kuş sütü eksik. Özel yemek listesinde haftanın dört günü biftek, bonfile, kebap olması isteniyor.

Açlık sınırında geçinmeye çalışan vatandaşlara sık sık "Halinize şükredin" çağrısı yapan Diyanet İşleri Başkanlığı lüks makam araçları ve milyarlarca liralık bütçesiyle gündemden düşmüyor.

Şimdi ise Diyanet'in çok tartışılacak yemek listesi ortaya çıktı. BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre Kamu İhale Bülteni’nde Diyanet, Elazığ Harput Dini İhtisas Merkezi’ndeki “Aday din görevlileri” için 26 Mart’ta yemek ihalesi düzenledi.

210 günlük yemek hizmeti için düzenlenen ihaleyi, yaklaşık 13 milyon TL teklif veren Aşsa Grup Yemekçilik Şirketi aldı. Diyanet’in hazırladığı ihale dosyasında ise istenilen yemeklere dair ayrıntılara yer verildi.

"HAFTANIN DÖRT GÜNÜ, BİFTEK, BONFİLE, KEBAP"

Diyanet’in “özel yemek” listesi ise şu şekilde:

• “Haftanın dört gününde biftek, bonfile, et haşlama, et kızartma, rosto, tavuk, ciğer, kebap türleri, rosto, kuru köfte, İzmir köfte, kadınbudu köfte, dalyan köfte, iskender kebap vb. gibi etin hakim olduğu yemekler ana yemek olarak verilecek.

• Dana eti; 1,5-2 yaş arasındaki danalardan elde edilmiş olacak.

• Tavuklar: Orta derecede derin ve uzun göğüs kemiğinin sivri kısmına kadar tüm uzunluğunca taşıdığı et dolayısıyla, ona yuvarlak bir görünüm vermeye yetecek kadar etli, üzerinde boyun bulunmayan, kanat tamamen çıkarılmış ve sırt kemiği alınmış olacaktır. But: İyi etlenmiş, aşağı doğru taşıdığı et dolayısıyla yuvarlak, dolgun bir görünüş kazanmış, arka orta ayrılmış ve kuyruk sokumu alınmış olmalı.

SEBZE YEMEKLERİ BOL ETLİ

• Haftanın üç gününde de mevsime göre taze sebzeler, kuru sebze yemekleri parça etli konserve ya da taze sebze yemekleri, bezelye, patlıcan musakka, etli dolma ve sarmalar vb. (bu yemeklerde de yeterli oranda et veya kıyma kullanılacaktır) verilecek. Garnitürler yemek çeşidi sayılmayacaktır. Dini bayramlarda da etin hakim olduğu ana yemekler verilecek.

• Yemek üretiminde kullanılacak kuru gıdalar, yeni sene mahsulü, yeterli derecede kurumuş, taneleri tek çeşitli, normal büyüklükte olacak, buruşmuş olmayacak, piyasanın en iyisi ve lezzetli cinsinden olacak.

• Makarna ve böreklerde beyaz peynir veya kaşar kullanılacak.

Türkiye Haberleri