Sonunda Geliyor! 3 Büyükşehir için kritik alarm

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, 5 günlük hava tahminini anlattı. Aşırı sıcakların azalacağını belirten Çelik, "Cuma ve cumartesi günü 4-5 derecelik soğuma bekliyoruz. Bununla birlikte mevsim normallerine inecek. Hatta yer yer 1-2 derece altını göreceğiz" dedi.

MGM Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarına ineceğini belirterek, Ankara ve İstanbul'da gök gürültülü sağanak yağış beklediklerini kaydetti. Çelik, 5 günlük periyotta hava durumuna ilişkin şunları söyledi:

"Kuzey ve ülkemizin iç kesimlerindeki genellikle öğle saatlerinden sonra görülen yağışlar önümüzdeki üç gün daha etkisini devam ettirecek. Ancak özellikle pazar gününden itibaren artık batıdan başlayarak yağış kesilecek ve az bulutlu açık günlere döneceğiz. Özellikle kuzey ve iç bölgelerde görülecek yağışlar genellikle Marmara, Karadeniz bölge genelinde, İç Anadolu'nun özellikle batı kesimlerinde, İç Ege ve Akdeniz'in iç kesimlerinde önümüzdeki üç gün daha yağışların aralıklarla devam etmesini bekliyoruz. Pazar gününden itibaren sadece Doğu Karadeniz çevrelerinde yağış var. Onun dışında yurt genelinde yağış beklentimiz yok. Sıcaklıklara baktığımızda ise şu anda mevsim normalleri civarında yer yer 1-2 derece üzerinde seyrediyor. Cuma ve cumartesi günü 4-5 derecelik soğuma bekliyoruz. Bununla birlikte mevsim normallerine inecek. Hatta yer yer 1-2 derece altını göreceğiz. Ancak pazar gününden itibaren batıdan başlayarak sıcaklıklar tekrar mevsim normallerinin üzerine çıkacak.

ÜÇ BÜYÜKŞEHİRDE HAVA NASIL OLACAK?

Ankara'da perşembe ve cuma günü gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Cumartesi günü parçalı bulutlu olacak ve sıcaklık 28 dereceye kadar düşecek. Pazar gününden itibaren hava az bulutlu ve açık olacak, sıcaklık tekrar 30 derecenin üzerine çıkacak. Şu anda en yüksek sıcaklıklar 31-32 derece civarında seyrediyor.

İstanbul'da sıcaklıklar 30-32 derece civarında. Cuma ve cumartesi günü gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Cumartesi günü sıcaklık 27-28 dereceye düşecek, ancak pazar gününden itibaren tekrar artış gösterecek.

İzmir'de ise yağış beklenmiyor. Sıcaklıklar 33-34 derece civarında seyrediyor ve önemli bir değişiklik öngörülmüyor. Ancak pazar ve pazartesi günlerinde sıcaklıkların 3-4 derece artarak 36-38 derece bandına çıkması bekleniyor.

"GÜNEY KIYILARINDAKİ SICAKLIKLAR YER YER 40 DERECENİN ÜZERİNE ÇIKACAK"

Doğu Akdeniz'de bölge genelinde önümüzdeki üç gün daha yağışlar aralıklarla devam ediyor. Batı Akdeniz ve kıyı Ege'de önemli bir yağış beklentimiz yok. Belki kısa süreli Batı Akdeniz kıyılarında bir yağış görülebilir. O yağış da cumartesi ve pazar gününden itibaren artık yerini az bulutlu, açık havaya bırakacak. Sıcaklıklar yine güney kesimlerde birkaç derece düşecek. Ancak özellikle öğle saatlerinde güneşlenmeyle birlikte hissedilen sıcaklık yine 40 derecelerin üzerine çıkacak. Bir de yine pazartesi gününden itibaren güney kıyılarımızdaki sıcaklıklar yer yer yine 40 derecenin üzerine çıkacak.

Türkiye Haberleri