Sondaj kulesi devrildi: 1 mühendis öldü

Şırnak'taki Gabar Dağı’nda TPİC’e ait sondaj kulesi devrildi. Valilik, 2 işçinin yaralı olarak kurtarıldığı kazada, enkaz altında kalan 1 mühendisin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Gabar Dağı’nda petrol araması yapan Turkish Petroleum International Company'ye (TPIC) ait sondaj kulesi devrildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Şehit Aybüke Yalçın 27 No'lu petrol sahasında petrol sondaj kulesi devrildi.

Olay yerine AFAD, UMKE, itfaiye ve jandarma ekipleri ile TPİC ve TPAO uzman ekipleri sevk edildi.

Ekiplerin çalışmaları sonucu enkaz altında kalan 3 işçiden 2'si yaralı olarak kurtarıldı.

Yaralı işçilerden biri helikopterle hastaneye ulaştırıldı, diğer işçi ambulansla hastaneye kaldırıldı.

1 MÜHENDİS HAYATINI KAYBETTİ

2 işçinin yaralı olarak kurtarıldığı kazada, enkaz altında kalan 1 mühendis hayatını kaybetti. Valilikten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Şırnak Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Şehit Aybüke Yalçın sahasında faaliyet gösteren bir sondaj kulesinde beton zeminin çökmesine bağlı olarak iş kazası yaşanmıştır.

Kule enkazının altında kalan sondaj işçisi Furkan Tatar kazadan hemen sonra kurtarılarak helikopter ile hastaneye sevk edilmiştir.

Kazada bir mühendis hayatını kaybetmiştir. Kazadan hafif yaralı olarak kurtulan bir işçi de Cizre Devlet Hastanesine sevk edilmiştir. Olayla ilgili incelemeler başlatılmıştır.

Vefat eden mühendisimize Allah'tan rahmet, ailesine sabır ve başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz.

TPAO'DAN AÇIKLAMA

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'ndan (TPAO), Şırnak Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Şehit Aybüke Yalçın petrol sahasında meydana gelen kazaya ilişkin yapılan açıklamada, "Kule enkazının altında kalan mühendisimiz Mehmet İrfan Güler maalesef hayatını kaybetmiştir. Kazada yaralanan 2 işçimiz ise hastanede tedavi altına alınmış olup hayati tehlikeleri bulunmamaktadır. Olayla ilgili olarak TPAO tarafından müfettiş atanmış olup detaylı inceleme başlatılmıştır. Vefat eden mühendisimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı, yaralı işçilerimize ise acil şifalar dileriz" denildi.

Türkiye Haberleri