Son Günü Kaçıran Cezadan Kaçamayacak! Zorunlu Kış Lastiği Uygulamasında Son Tarih Belli Oldu

Kış aylarının gelmesiyle beraber Bakanlık tarafından trafik denetimleri hız kesmeden devam ediyor. Trafik güvenliği için kış aylarında lastik değişimini mutlaka yapmanız gerekir. Peki kış lastiği uygulaması ne zaman başlıyor? Uygulama hangi araçlar için zorunlu? Bakanlığın denetlediği zorunlu kış lastiği uygulaması için son gün ne zaman? İşte detaylar...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Karayolları Trafik Kanunu gereği yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçların kış lastiği takmalarını, illerin hava ve iklim şartlarına göre yılın belirli dönemi için zorunlu kıldı.

Trafik, mal ve can güvenliğini korumak için yapılan denetimlerde yetki, Bakanlıkça valiliklere de devredilebiliyor. Zorunlu kış lastiği uygulaması başlangıç tarihi yaklaştıkça sürücülerin en çok araştırdığı konulardan biri de bu tarif oldu. Zorunlu kış lastiği uygulaması ne zaman başlıyor? Son günü kaçırana ne kadar para cezası kesilecek? İşte detaylar...

ZORUNLU KIŞ LASTİĞİ UYGULAMASI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Bakanlığın yetkilendirdiği personelin yanı sıra Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Ticaret Bakanlığının sınır kapılarındaki birimleri ve belediyelerin denetim birimleri zorunlu kış lastiği uygulamasında denetimlerini süratle gerçekleştiriyor. Kurala uymayan araçlara ise idari para cezası kesiliyor.

Cezaya tabi tutulmamak isteyen sürücülerin en çok araştırdığı konu ise uygulamanın ne zamana başlayacağı...

Zorunlu kış lastiği uygulaması 1 Aralık 2023'de başlayacak ve uygulama, 1 Nisan 2024 tarihinde ise sona erecek.

UYMAYANLARA CEZA KESİLECEK

1 Aralık 2023'te başlayacak olan uygulama kapsamında yapılan denetimleri Bakanlık ve Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Ticaret Bakanlığının sınır kapılarındaki birimleri gerçekleştirecek. Uymayan sürücüler ise idari para cezasına tabi tutulacak.

HANGİ ARAÇLAR TAKMAK ZORUNDA?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının düzenlemeleri kapsamında 1 Aralık ile 1 Nisan tarihleri arasında tüm ticari araçlarda kış lastiği kullanımı zorunluluğu bulunuyor.
Özel otomobiller için ise yasal zorunluluk olmasa da kış lastiği kullanımı öneriliyor.

Türkiye Haberleri