Son Dakika | 'Valinin yeğeniyim' deyip çakarlı araç kullanmıştı: Gözaltına alındı

Son dakika... İstanbul Sarıyer’de çakar tertibatıyla trafikte öncelik sağlamaya çalışan ve “Valinin yeğeniyim” diyen sürücü S.O gözaltına alındı.

İstanbul Sarıyer’de çakar tertibatıyla trafikte öncelik sağlamaya çalışan ve “Valinin yeğeniyim” diyen 22 yaşındaki sürücü S.O yakalanarak gözaltına alındı.

Gözaltına alınan sürücü S.O'ya, Karayolları Trafik Kanunu'nun "mevzuata aykırı ışıklı tertibat kullanmak", "standart dışı plaka", "tehlikeli şerit değiştirmek", "yakın takip" ve "trafiği tehlikeye düşürmek suretiyle araç kullanmak" suçlarından 146 bin 134 lira idari para cezası uygulandı.

Ayrıca, 30 gün süreyle ehliyetine el konulan ve aracı trafikten men edilen sürücü hakkında adli işlem başlatıldı.

VALİ 'YEĞENİM DEĞİLDİR' DEDİ

İstanbul Valisi Davut Gül, sosyal medya hesabından, "Trafik kurallarına uymayan şahıs benim yeğenim değildir. Aracındaki ışıklı ve sesli tertibat yasal değildir. Bu konuda gerekli yasal işlem yapılacaktır. Akrabam olmuş olsaydı da bu durum hiçbir şeyi değiştirmezdi." açıklamasını yapmıştı.

Türkiye Haberleri