Son dakika iddiası: Teğmenlere soruşturma başlatıldı

Gazeteci Müyesser Yıldız'ın aktardığına göre Kara Harp Okulu mezuniyet törenindeki Atatürk yemini sonrası tahkikat başlatıldı.

Kara Harp Okulu'nun mezuniyet töreninde "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" diye yemin eden teğmenler hakkında idari soruşturma başlatıldı.

Gazeteci Müyesser Yıldız şu paylaşımı yaptı:

Kara Harp Okulu mezuniyet töreninden sonra kılıç çekip yemin eden ve "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" diyen teğmenler hakkında idari tahkikat başlatıldı. Kıdemli teğmenlerin bugün okula çağırıldığı, tahkikatın tören değil sosyal medya paylaşımları nedeniyle başlatıldığı öğrenildi.

HEDEF GÖSTERMİŞLERDİ

Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük, X hesabından yaptığı paylaşımda, "'Mustafa Kemal’in askerleriyiz' muhaliflerin kullandığı dildir. Kabul edilemez. 1960 darbesine giden süreç 1954’de iki yüzbaşının sucuklu yumurta yemesiyle başlamıştı. Demokrat Parti bu gelişmeleri hafife almış, bedelini ağır ödemişti. AK Parti gereken soruşturmayı ivedilikle yapmalıdır" ifadelerini kullanmıştı.

AKP Milletvekili Mustafa Varank ise "Şanlı ordumuzu vesayetçi özlemler ile gündem etmeye çalışanların asıl niyetini çok iyi biliyoruz" demişti.

Öte yandan iktidara yakın Yeni Akit gazetesi de teğmenleri manşetine taşıyarak darbecilikle yan yana getirmişti.

NE OLMUŞTU?

Emekli Kurmay Albay Mustafa Önsel tarafından paylaşılan görüntülerde Karp Okulu'nun mezuniet töreninde teğmenler "Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" sloganları attı. Genç teğmenler, Kara Harp Okulu’nu birincilikle bitiren Teğmen Ebru Eroğlu önderliğinde and içtiler. Yeminde şu ifadeler yer aldı:

Ant içeriz ki; Laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığına, ülkenin bölünmez bütünlüğüne, yüce Türk ulusunun namus ve şerefine, aziz vatanın bir karış toprağına uzanacak eller, karşısında bizi bulacak ve kılıçlarımız daima keskin ve hazır olacaktır. Bizler Türk İstikbalinin evlatlarıyız! Şerefimizle doğduk, şerefimizle yaşayacak ve şerefimizle öleceğiz! Ne mutlu Türküm diyene!”

Türkiye Haberleri