K.Maraş Sabaha Kadar Sallandı

Saat 03:34'te Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 3.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin derinliği 7 kilometre olarak açıklandı. Ana depremin ardından sabah saatlerine kadar birçok küçük çaplı artçı sarsıntı yaşandı.

Kahramanmaraş'ta peş peşe meydana gelen depremler, gece boyunca bölge halkını tedirgin etti. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamaya göre, Kahramanmaraş'ta gece boyunca bir dizi deprem kaydedildi. İşte olayın detayları:

Ana Deprem ve Artçı SarsıntılarAna Deprem: 30 Mayıs 2024 tarihinde Saat 04:58'de Afşin'de 2.7 büyüklüğünde bir deprem daha kaydedildi, bu depremin de derinliği 7 kilometre olarak duyuruldu. Ayrıca, Andırın, Onikişubat ve Göksun bölgelerinde de küçük çaplı depremler meydana geldi.

Diğer Bölgelerdeki Sarsıntılar

İzmir: 2.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Antalya: En büyüğü 3.3 olan küçük çaplı sarsıntılar kaydedildi.

Bölgedeki Durum ve Tepkiler

Depremler, bölgede kısa süreli panik yaşanmasına neden oldu. Ancak, şu ana kadar olumsuz bir durum bildirilmedi. Bu olaylar, Kahramanmaraş'ta bir yıl önce meydana gelen büyük depremin yarattığı endişeleri yeniden hatırlattı. O büyük afette 53 binden fazla kişi hayatını kaybetmiş, 107 bin 204 kişi de yaralanmıştı.

AFAD ve diğer yetkililer, bölgedeki durumu yakından takip ediyor ve halkı bilgilendirmeye devam ediyor. Deprem sonrası yaşanan bu artçı sarsıntılar, bölgedeki deprem riskinin ve önlemlerin önemini bir kez daha ortaya koydu.

Türkiye Haberleri