Son dakika | İran ordusu açıklama yaptı: Türkiye'ye füze atmadık

Son dakika haberi... İran ordusu dün Türkiye hava sahasına girerek imha edilen balistik füze hakkında açıklama yaptı. Açıklamada 'Türkiye'ye füze atmadık' denildi.

İran Silahlı Kuvvetleri dün Hatay'a düşen füze hakkında açıklama yaptı. İran, Türkiye'nin egemenliğine saygı duyduğunu ve Türkiye topraklarına yönelik herhangi bir füze atışı yaptıklarını reddettiğini duyurdu.

SINIRDAKİ SAVAŞ BÜYÜYOR

ABD ve İsrail'in 28 Şubat sabahı İran'a başlattığı savaşın ardından İran, bölge ülkelerindeki ABD üslerini vurmaya başladı. Milli Savunma Bakanlığı dün İran topraklarından atılan balistik bir mühimmatın Irak ve Suriye hava sahasını geçen mühimmatın Doğu Akdeniz'deki NATO hava ve füze savunma sistemi tarafından etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Açıklamada balistik füzenin Doğu Akdeniz’de konuşlu NATO hava ve füze savunma unsurları tarafından zamanında angaje edilerek etkisiz hâle getirildi. MSB, Hatay Dörtyol'a düşen mühimmat parçasının da füzenin havada imha edilmesi sonrasında önleme yapan hava savunma mühimmatına ait olduğunu duyurdu.

GÜNEY KIBRIS VE İNCİRLİK İDDİALARI

Dün Hatay semalarında imha edilen füzenin ardından çeşitli iddialar ortaya atıldı. Kimi iddialara göre söz konusu balistik Güney Kıbrıs'taki İngiliz üssüne gönderilmiş ancak rotasından sapmıştı. Bir diğer iddiaya göre de İran'dan yollanan füzenin hedefi Adana'daki İncirlik Üssü'ydü.

İLK DİPLOMATİK TEPKİ

Füzenin düşürülmesinin ardından Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Fidan, İran’dan ateşlendikten sonra Türk hava sahasına yöneldiği tespit edilen ve etkisiz hale getirilen balistik mühimmat konusundaki tepkisini iletti. Bu görüşmenin ardından İran Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığına çağrıldı.

ERDOĞAN: İŞİMİZİ ŞANSA BIRAKMIYORUZ

Dünün en önemli gelişmesi hakkında akşam saatlerinde açıklama yapan Erdoğan, "Bu sıkıntılı günlerde hudutlarımızın, hava sahamızın güvenliği konusunda işi şansa bırakmıyoruz. Bu sabahki olayda olduğu gibi NATO müttefiklerimizle yakın istişare içinde her türlü önlemi alıyor, gerekli müdahalelerde bulunuyoruz. Bir daha benzer hadisenin yaşanmaması için uyarılarımızı en net şekilde yapıyoruz. Ülkemizi ve milletimizin güvenliği teminde irade ve kapasitemiz en üst düzeydedir." ifadelerini kullandı.

Türkiye Haberleri