Ercüment Akdeniz'in tutukluluğuna devam kararı

HDK operasyonu kapsamında 22 Şubat'ta tutuklanan gazeteci Ercüment Akdeniz'in yargılandığı davada mahkeme heyeti Akdeniz hakkında tutukluluğun devamına kararı verdi. Duruşma 23 Ekim tarihine ertelendi.

Halkların Demokratik Kongresi operasyonu kapsamında 18 Şubat Salı tarihinde düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan ve 22 Şubat tarihinde tutuklanan gazeteci Ercüment Akdeniz'in, tutukluluğunun 160’ıncı gününde, İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı ilk duruşmada karar çıktı. Mahkeme kararında Akdeniz'in tutukluluğunun devamına karar verildi. Duruşma 23 Ekim tarihine ertelendi.

ERCÜMENT AKDENİZ NEDEN TUTUKLU?

22 Şubat’tan beri Halkların Demokratik Kongresi (HDK) dosyasından tutuklu olan gazeteci Ercüment Akdeniz’in davası bugün Çağlayan Adliyesi'nde görüldü. Akdeniz, "HDK tarafından düzenlenen toplantılara katılmak ve bu toplantılarda PKK/KCK çizgisine paralel ifadeler kullanmak" ve "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçları gerekçesi ile 160 gündür tutuklu.

Türkiye Haberleri