Son dakika: Dilruba tahliye edildi

Sokak röportajı nedeniyle tutuklu bulunan Dilruba K. tahliye edildi. Dilruba'nın annesi Halk Tv'ye, kızının akşam saatlerinde kimseye haber verilmeden tahliye edildiğini anlattı.

Sokak röportajındaki sözleri nedeniyle tutuklanan Dilruba K. dün gece saat 21.00 sıralarında tahliye edildi.

Halk Tv muhabiri Yağmur Beril Varol, "Tahliye sürecinde bile bir usulsüzlük var, çünkü tahliyenin avukatlarının önceden bilmesi gerekiyor, UYAP'a işlenmesi gerekiyor.

Dilruba'nın annesine bile haber verilmemiş. Annesi kızının tahliye olmasına rağmen süreç farklı işlediği için paniği üzerinden atamamış durumda" dedi.

İzmir Şakran Cezaevi'nin bulunduğu bölgenin ıssız ve ancak arabayla ulaşımın mümkün olduğu bir yer olduğunu yayında anlatan Varol "İçeriden aramasına da izin vermemişler. Issız bir yolda karanlıkta ilerlemiş. Daha sonra otobüs durağında beklemiş, sokaktaki birinden telefonununu ödünç alarak annesini aramış. Ailesi de bir araçla aldırmış" diye konuştu.

Dilruba'nın gece 23.00 sıralarında evine ulaşabildiğini anlatan Varol, Dilruba'nın annesinin büyük şok yaşadığını belirtti.

Dilruba'nın az önce uyandığını belirten Varol, şu anda kahvaltı ettiğini söyledi.

ANKA'ya konuşan Dilruba'nın annesi şunları anlattı:

''Dün akşam saatlerinde tahliye edilmiş kızım. Ama ne benim ne de avukatının bundan haberi yok. Avukatı ya da ailesi aranır. Elinde siyah bir poşetle bir anda tahliye etmişler. O saatte bir genç, annesine ya da avukatına haber verilmeden tahliye ediliyor. Kızımın elinde hiçbir şey yok. Kızım bir telefon bulmuş. Öyle aradı beni, o şekilde haber verdi. 'Annecim sakın ağlama. Beni tahliye ettiler' dedi. Arkadaşları vardı. Onları aradım o şekilde gidip aldılar. Bir genç kız. Ya başına bir iş gelse orada. Tenha bir yer. Orası suçluların olduğu bir yer. Avukatlarıyla görüştük. Bu konuda da bir suç duyurumuz olacak.''

NE OLMUŞTU?

Dilruba Y. İzmir'de gerçekleştirilen bir sokak röportajında cumhurbaşkanına hakaret ettiği gerekçesiyle tutuklanmıştı. “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama” ve ”cumhurbaşkanına hakaret” suçlamalarıyla yargılanan Dilruba K.’nin tutukluluğuna itiraz edilmişti.

Dilruba'nın avukatı Hüseyin Yıldız, jet hızında iddianamenin açıldığını belirterek 3 Eylül'de davanın görüleceğini belirtmişti.

Türkiye Haberleri