Almanya'nın Mannheim kentinde bir araç kalabalığın arasına daldı. Alman polisi bölgede operasyon başlattığını duyurdu. Halka, şehir merkezinden uzak durmaları çağrısında bulunuldu.
EN AZ 2 ÖLÜ! ÇOK SAYIDA YARALI VAR
Saldırıda en az 2 kişi öldü. 15'i ağır, 25 yaralı var. Yetkililer, yaralıların tedavi altına alındığını belirtti.
Sosyal medyada paylaşılan videolarda acil kurtarma görevlisinin yerde yatan yaralılara doğru koştuğu, halkın ise görünmelerini engellemek için montlarını kaldırdığı görülüyor.
Olay, kalabalık grupların Almanya'nın Karnaval sezonunu kutlamak üzere geçit törenleri düzenlemek için toplandığı sırada meydana geldi. Olayın bir saldırı mı yoksa kaza mı olduğu henüz bilinmiyor.
Almanya'nın Münih kentine 13 Şubat'ta da (2025) bir araç Verdi sendikasının ücret anlaşmazlığı nedeniyle düzenlediği grev esnasında kalabalığın arasına dalmış, olayda 20 kişi yaralanmıştı.