Adıyaman’ın Çelikhan ilçesinde bugün saat 08.21’de 7 kilometre derinlikte 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Adıyaman’ın Çelikhan ilçesinde bugün saat 08.21’de 7 kilometre derinlikte 4.1 büyüklüğünde deprem olduğunu bildirdi. Kandilli Rasathanesi ise, Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde 8.1 kilometre derinlikte, 4.1 büyüklüğünde deprem olduğunu açıkladı.
Adıyaman Vali Vekili Muhammet Tugay, "Şu an için herhangi bir can veya mal kaybı tespit edilmemiştir." diyen Tugay, ekiplerin sahadaki taramalarının sürdüğünü kaydetti.
NACİ GÖRÜR 'YÖRE HEP AKTİF' DEMİŞTİ
Geçtiğimiz günlerde Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) sitesinde yer alan bilgiye göre, Kahramanmaraş‘ın Göksun ilçesinde 4,7, Erzurum‘un Aşkale ilçesinde ise 4,3 büyüklüğünde depremler meydana gelmişti.
Prof. Dr. Naci Görür, Kahramanmaraş ve Erzurum’daki depremlerin ardından sosyal medya hesabından uyarılarda bulunmuştu.
Kahramanmaraş’taki depremle ilgili Görür, “Göksun Aslanbey çiftliğinde 4,7 deprem oldu. Kısa bir zaman içerisinde aynı yerde yine bu boyutlarda deprem vardı. Deprem Savrun Fayı ile Çardak Fayı’nın kesim bölgesinde. Bu yöre hep aktif” demişti.
Görür, Erzurum’daki depreme ilişkinse “Küçükgeçit-Aşkale/Erzurum’da 4,3 deprem oldu. Bu deprem de muhtemelen sol yönlü Dumanlı Fay Zonu içerisinde. Son depremler Doğu Anadolu’yu da belirli ölçüde sıkıştırdı” ifadesini kullanmıştı.