Son anlarını kaydetti yakınlarına gönderdi!

Avrupa'ya kaçmak üzereyken sınırda yakalanarak Kırklareli Geri Gönderme Merkezine getirilen 37 yaşındaki Suriyeli göçmen İbrahim İzziddin'in hayatını kaybettiği olay kamuoyunda tepkiyle karşılanmıştı. İzziddin'in hayatını kaybettiği olaya dair yeni gelişmeler ortaya çıktı.

Sınırdan kaçak şekilde Avrupa'ya geçmek üzereyken yakalanan İbrahim İzziddin, güvenlik görevlileri tarafından Kırklareli Geri Gönderme Merkezi'ne getirildi. Daha önce iki defa kaçma girişiminde bulunan ve gözaltına alınarak hakkında işlem yapılan İzziddin'in, Geri Gönderme Merkezi'nde darp edilmesi ve yaşadığı şiddetten kaynaklı nefes darlığı sonucu hayatını kaybetmesi kamuoyunun gündemine bomba gibi düştü.

Karar Gazetesi'nden Sema Kızılarslan'ın haberi ile ortaya çıkan skandalın detayları da ortaya çıktı.

ŞİDDETİN SES KAYDI ORTAYA ÇIKTI

Daha önce farklı zamanlarda geri gönderme merkezine getirilen İzziddin'in gördüğü şiddeti çevresine anlattığı ses kaydı ortaya çıktı. Karar Gazetesi'nin haberine göre, İbrahimin’in abisi Ahmet İzziddin'in kardeşinin kendisine attığı son ses kaydını paylaştı.

Arapça ses kaydında İbrahim İzziddin, abisine geri gönderme merkezinde şiddet gördüğünü ve vücudunda morluklar olduğunu anlattı. Abisi Ahmet, İbrahim’e polise gitmesini söylemiş ancak İbrahim, “Polisi, polise şikayet edemem. Hastaneye gidip darp raporu da alamam. Çünkü kimliğim yok.” diyor.

ŞİDDETİN TANIKLARI ZORLA İMZA ATTIRILARAK SINIR DIŞI EDİLMİŞ

İbrahim isimli göçmen, zorla geri gönderme uygulaması kapsamında sınır dışı edilmek üzereyken imza atmayı reddettiği için, iddiaya göre, sabaha kadar şiddete maruz kaldı. Merkezdeki arkadaşlarının aktardığına göre, İbrahim yardım için defalarca bağırdı ancak gardiyanlar ona müdahale etmedi. Sabaha karşı nöbet değişimiyle gelen görevliler tarafından hastaneye kaldırılan İbrahim, o zamana kadar çok fenalaşmıştı.

Bu olaya şahit olan göçmenlerin hepsi, şiddet ve baskı altında imza attırılarak sınır dışı edildi ve şu anda Suriye'nin kuzeyinde bir bölgede bulunuyorlar.

Öte yandan, aynı merkezdeki İzziddin isimli dört çocuk babası bir diğer göçmen ise iddialara göre herhangi bir sağlık sorunu bulunmamasına rağmen kalp krizi geçirdiği söylenerek hayatını kaybetti. Yetkililer, İzziddin'in ölüm nedeninin "doğal" olduğunu belirtti ve bu nedenle otopsi raporu hazırlanmadan olay kayıtlara normal ölüm olarak geçti.

Türkiye Haberleri