Kuryeyi Ezen Somali Cumhurbaşkanı'nın Oğlu Hakkında Yurtdışı Çıkış Yasağı!

İstanbul'da Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu 2 çocuk babası motokurye Yunus Emre Göçer'e arkadan çarparak ölümüne neden oldu. İfadesi alındıktan sonra serbest bırakılan Mohamed Hassan Shekh Mohamud hakkında flaş gelişme yaşandı.

Motosiklet sürücüsü Yunus Emre Göçer'e arkadan çarparak ölümüne neden olan Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu hakkında yurt dışı çıkış yasağı verildi.

İMAMOĞLU'NDAN TEPKİ

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunun serbest bırakılmasına tepki gösterdi. İmamoğlu, "Bu işin peşini bırakmayacağız. Hukuki süreci, on binlerce motokurye emekçi adına sonuna kadar takip edeceğim" dedi.

Motosiklet sürücüsü Yunus Emre Göçer (38), Avrasya Tünel çıkışı Kennedy Caddesi Zeytinburnu istikametinde seyir halindeyken motosikletinin hızını yavaşlatarak yol kenarında duraklamak istedi. Aynı istikamette 06 CD 4581 plakalı otomobiliyle ilerleyen Somali Cumhurbaşkanının oğlu Mohamed Hassan Shekh Mohamud, motosiklete arkadan çarptı.

Çarpmanın etkisi ile yola savrulan Göçer ağır yaralandı. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri ağır yaralı motosiklet sürücüsünü ambulans ile Samatya Eğitim ve Araştırma hastanesinde götürdü ve Göçer yoğum bakımda tedavi altına alındı.

ÖLÜME 6 GÜN DİRENEBİLDİ

Somali Cumhurbaşkanın oğlu ise polis merkezindeki ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldığı öğrenildi. Kaza anı saniye saniye güvenlik kamerasına yansırken 1'i engelli 2 çocuk babası Yunus Emre Göçer 6 gün sonra hastanedeki yaşam mücadelesini kaybetti.

YURTDIŞI ÇIKIŞ YASAĞI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Göçer'in ölümünden sonra bilirkişilerinin ilk tespitinde kusurlu olmadığı belirtilen Mohamud hakkında yeni bir değerlendirme için dosyanın yeniden bilirkişiye gönderilmesine karar verdi. Ayrıca şüpheli Mohamud hakkında yurt dışına çıkış yasağı konuldu. Bilirkişinin yapacağı yeni değerlendirme sonucunda tutuksuz olan Mohamud hakkında yeni bir karar alınabilir.

FREN BİLE YAPMADI! O GÖRÜNTÜLERE ARKADAŞLARI ULAŞTI

Göçer'in arkadaşı Yusuf Özsoy, "Yasal süreçler devam ediyor, arkadaşımızı bugün defnedeceğiz. Olay yerine gelen trafik polisi ekipleri hiçbir görüntü izlemeden motosikletlinin direksiyon hakimiyetini kaybetmiş sonrada kaldırıma vurarak aracın önüne düşmüş diye tutanak tutmuş. Avukatımız aracılığıyla ulaştığımız görüntülerde otomobilin fren dahi yapmadan arkadaşımıza arkadan gelip çarparak yaralanmasına ve daha sonra da ölümüne sebep olduğu görünüyor. Çarpan kişi hiçbir şekilde tutuklanmadı" diye konuştu.

"CİNAYETE KURBAN GİTTİ"

Göçerin cenazesi Adli Tıp Kurumundaki incelemelerinin ardından ailesine teslim edildi. Göçerin arkadaşları Adli Tıp Kurumu önünde motosikletleriyle cenaze götürülürken eşlik etti. Yunus Emre Göçer'in cenazesi Gümüşsuyu Cemevinde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Cenazede konuşan Yunus Emre Göçerin babası Metin Göçer, "Profesyonel bir motosiklet kullanıcısıydı. Benim oğlum kazaya değil de cinayete kurban gitti. Ben adalet istiyorum. Benim çocuğuma çarpan sürücü kim olursa olsun gerekli cezayı çekmesini istiyorum. Bu olayın örtbas edilmesini istemiyorum. Cumhurbaşkanı da, başbakanda, bakanda olsa gerekli cezayı çekmesini istiyorum. 2 çocuğu ortada kaldı. Bir insanlık dramıdır bu. Benim başıma geldi, düşmanımın başına gelmesin" dedi.

"ŞÜPHELİ TUTUKLANSIN"

Avukat İlyas Çimen ise, "Görüntülerden tespit ettiğim kadarıyla kusurun yüzde yüz arkadaki araç sürücüsünde olduğunu görüyoruz. Polis tutanağında böyle bir kusur değerlendirmesi yapılmamış. Bundan dolayı şüpheli salıverilmiş. Olay da müvekkilim vefat etmemişti. Vefat ettikten sonra suçun türü taksirli adam yaralamaktan, adam öldürmeye dönüştü. Şüphelinin tutuklanmasını bekliyoruz. Bizde süreci adliyeden takip ediyoruz. Şikayetlerimizi de ilgili dosyalık savcısına ilettik. Çıkacak kararı bekliyoruz" diye konuştu.

Türkiye Haberleri