Sokak ortasında öldüresiye darp edilmişti. Yılmaz Akman'a istenen ceza belli oldu!

Manisa'nın Akhisar ilçesinde dini nikahla birlikte yaşadığı hamile Sude Naz A.'yı sokak ortasında öldüresiye döven Yılmaz Akman hakkında 6,5 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. Hazırlanan iddianamede Sude Naz'ın çocuk yaşta evlendirilmesine değinilmedi.

Manisa'nın Akhisar ilçesinde, dini nikahla birlikte yaşadığı hamile Sude Naz A.'yı sokak ortasında öldüresiye darp eden Yılmaz Akman hakkında hazırlanan iddianameye göre, 6,5 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Yılmaz Akman’ın suç dosyasının kabarık olduğu ve daha önce 18 suç dosyasının bulunduğu öğrenildi. Akman, ifadesinde, Sude Naz ile uzun zamandır ayrı yaşadıklarını ve olay günü onu köye götürmek için ikna etmeye çalıştığını söyledi.

"NE KADAR VURDUĞUMU HATIRLAMIYORUM"

Akman, Sude Naz’ın arabadan inerek bağırmaya başlaması üzerine sinirlendiğini ve öldüresiye şiddet uyguladığını kabul etti. "Ne kadar vurduğumu hatırlamıyorum," diyen Akman, olayın detaylarını anlattı.

Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı, Yılmaz Akman hakkında 'Beden ve ruh sağlığı bakımından kendisini savunamayacak durumdaki kadını silahla kasten yaralama' ve 'Alenen hakaret' suçlarından 6,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırladı. Davanın ilerleyen süreçlerinde mahkeme, Akman’ın suçunu ve cezasını belirleyecek.

NE OLMUŞTU?

16 Ağustos'ta Akhisar ilçesi Paşa Mahallesi Şehit Teğmen Tahir Ün Caddesi'nde meydana gelen olayda 37 yaşındaki fail Yılmaz Akman, 19 yaşındaki 5,5 haftalık hamile olan ve kendisiyle birlikte yaşamak istemeyen Sude Naz A.'yı 3 yaşındaki çocuğunun gözü önünde öldüresiye darp etti.

Çevredekilerin uzun süre tepkisiz kaldığı olayda, Sude Naz A. hastaneye kaldırıldı ve başına 3 dikiş atıldı. Tedavisinin ardından taburcu edilen genç kadın için koruma kararı alındı. Akman ise Akhisar İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından tutuklandı.

Sude Naz A., olay günü yaşananları anlatırken, daha önce de Akman'dan şiddet gördüğünü ancak çocuğu nedeniyle göz yumduğunu belirtti.

"Oğlumun gözü önünde yaşanan bu olaydan çok, çocuğumun yaşadıkları beni üzdü. Yılmaz’ın daha önce alkol ve diğer maddeler kullandığını biliyordum ve bu yüzden ayrıldım. O gün eve gelmemi istemediğinde, çarşıya çıkmıştım ve Yılmaz'ın beni takip ettiğini fark etmedim," şeklinde konuştu. Sude Naz A., 16 yaşında hamile kaldığını ve resmi nikah kıyılmasını istemediğini belirtti. Ayrıca, 5,5 haftalık hamile olduğunu ve çocuğunu aldırmayı düşündüğünü ifade etti.

Türkiye Haberleri