Sokağa çıkma kısıtlamasında üç kent muaf tutuldu

Coronavirüs salgını tedbirleri kapsamında 31 şehirde altıncı kez sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. 16-17-18-19 Mayıs tarihleri arasında uygulanacak kısıtlamayla birlikte bazı serbestlikler de getirildi.

Market, bakkal ve fırınların yanı sıra kasap, manav ve tatlıcılar, kısıtlamanın son iki günü olan 18-19 Mayıs tarihlerinde saat 10.00-16.00 arasında açık olacak. Vatandaşlar bu dükkanlardan belirtilen saatlerde alışveriş yapabilecek.

Giriş ve çıkış kısıtlaması hangi şehirlerde kaldırıldı? Hangi şehirlerde sürüyor?

Şehirlerarası seyahat yasağı corona virüs tedbirleri kapsamında ilk kez 3 Nisan günü uygulamaya konmuştu. Yasak 30 büyükşehir ve Zonguldak'ı kapsıyordu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün yaptığı açıklamayla; seyahat yasağının Adana, Diyarbakır, Mardin, Trabzon, Ordu, Denizli, Kahramanmaraş, Şanlıurfa ve Tekirdağ için sona erdiğini açıkladı. Geçen hafta da Antalya, Mersin, Muğla, Aydın, Erzurum, Hatay ve Malatya için şehirler arası seyahat yasağı kalkmıştı.

Seyahat yasağının 14 gün daha uzatıldığı şehirler ise şunlar: Ankara, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun, Van ve Zonguldak.

65 yaş ve üstü vatandaşlar sokağa çıkabilecek mi?

65 yaş üstü vatandaşlar, sokağa çıkma kısıtlanmasının ikinci gününe denk gelen 19 Mayıs Pazar günü saat 11.00-15.00 arasında evlerinden çıkabilecek.

Türkiye Haberleri