Skandal Narin açıklaması yapan AKP'li Ensarioğlu'ndan istifa açıklaması

Diyarbakır'da katledilen sekiz yaşındaki Narin hakkında skandal açıklama yapan AKP'li Vekili Galip Ensarioğlu, istifa iddiasına yanıt verdi.

Diyarbakır'ın Tavşantepe Köyü'nde sekiz yaşındaki Narin Güran katledildi. Küçük Narin 19 gün boyunca bulunamadı. En sonunda Narin'in cansız bedeni Eğertutmaz Deresi'nin altında bulundu. Güvenlik güçlerinin yoğun arama sürecinin uzaması nedeniyle muhalefetten Güran ailesine siyasi koruma altında olduğu iddiası geldi.

AKP Dİyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu'nun açıklamaları kan dondurdu. Ensarioğlu, geri adım atsa da istifa edeceği iddia edildi. Ensarioğlu, X hesabından iddiaya yanıt verdi. AKP'li vekil şunları yazdı

"Siyaseti bırakmak gibi bir düşüncem kesinlikle yoktur. Aksine, ülkeme ve milletime hizmet etme konusundaki kararlılığım artarak devam etmektedir. Yoluma emin adımlarla devam edeceğim ve halkımızın güvenini boşa çıkarmamak için tüm enerjimi bu yolda harcayacağım.

Günlerdir yaptığınız kirli oyunlarla, organize ettiğiniz linç saldırılarıyla, kast etmediğim her türlü yalan ve iftiralarla dolu itibarsızlaştırma çabalarınızla beni yolumdan ve davamdan alıkoyabileceğinizi sanıyorsanız, yanılıyorsunuz. Ne kadar aciz olduğunuzu, bu yaşananlarla bir kez daha gösterdiniz. Beklediğim özür ve sorumluluğu almak yerine, iftiralarla ve çarpıtmalarla halkımızı yanıltmaya devam ediyorsunuz.

Ancak halkımızın bu manipülasyoncu zihniyetin farkında olduğunu ve yanımda olduğunu görmek, mücadeleme olan inancımı daha da artırıyor. Tüm bu süreçte destek ve anlayış gösteren herkese teşekkür ederim."

ENSARİOĞLU NELER DEMİŞTİ?

Ensarioğlu, Narin'in kaybı hakkında herkesi dumura uğratan şu açıklamayı yapmıştı:

"Soruşturmada gizlilik var. Ayrıca son aşamaya gelindi. Bizlerin bazen bilmediği, bazen de bilip söylemememiz gereken şeyler var. Çünkü aile de bizim dostlarımız. Konu çok hassas. Onları da çok fazla üzecek bir şey söylemek istemiyoruz"

Ensarioğlu, yoğun tepkinin ardından çark edip şu açıklamayı yapmıştı:

"Bunlar, Narin’in görmemesi gereken bir şey gördüğü için, amcası Salim Güran tarafından öldürülmüş olabileceği düşüncesini akla getiriyor. Henüz bunları reddediyor kendisi"

Türkiye Haberleri