Skandal İfadeler Müdürü Yaktı!

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla görevden alınan Düzce Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç'ın görev süresince kullandığı skandal ifadeler ortaya çıktı. Kırbaç'ın önceki görev yeri Trabzon'da kız ve erkek öğrencilerin aynı merdiveni kullanmasından dahi rahatsız olduğu ifadeleri gündemde bomba etkisi yarattı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 4 ilin Milli Eğitim Müdürünü görevden aldı. Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan karara göre, Düzce İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç’ın yerine Emrullah Aydın atandı.

Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç, önceki dönemlerde de Trabzon'da görev yaptı. Burada ise söylediği sözler gündemde epey yer etti.

Tamer Kırbaç

"KIZ VE ERKEK ÖĞRENCİLERİN AYNI MERDİVENİ KULLANMASI..."

2013 yılında Trabzon’da görev yaptığı sırada Sosyal Bilimler Lisesi'nin taşınması sürecinde kullandığı ifadeler şöyleydi:

"Bu okulda öğrencilerin bir kısmı yatılı olarak okulda kalıyor. Bu nedenle okulun bir yurt ihtiyacı vardır. Şimdiki binasında sınıfları kapattık yurt yaptık. Öğrenciler sınıftan bozma odalarda kalıyor. Bir de erkek öğrenciler ile kız öğrenciler aynı binada altlı üstlü kalıyor. Aynı merdiveni kullanarak istirahata çekiliyor. Aynı merdivenleri kullanarak uyumaya gitmeleri inanın beni iki yıldır rahatsız ediyor ve diken üstünde oturmama sebep oluyor.”

Kız ve erkek öğrenciler hakkındaki bu sözleri nedeniyle kamuoyunda büyük tepki çeken Kırbaç, görevinden alınmış daha sonrasında Muğla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevine atanmıştı.

Türkiye Haberleri