Şirin'in güçlü direnişi: Arka iki ayağı kesilen köpek hayata tutundu

Mersin’de, arka iki ayağının uygunsuz koşullarda kesildiği belirlenen Terrier cinsi köpek, itfaiye ekiplerinin yardımıyla kurtarıldı ve rehabilitasyon merkezine teslim edildi. 20 günlük özenli bakımla hayata yeniden tutunan köpeğe Şirin adı verildi.

Mersin’de, arka iki ayağının uygunsuz koşullarda kesildiği belirlenen Terrier cinsi köpek, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı ve Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne teslim edildi. 20 gün süren titiz bakımın ardından, Şirin adı verilen köpeğin sağlık durumu ve psikolojisi düzeldi.

20 gün önce Mersin merkezde bir apartmandan gelen havlama sesleri üzerine harekete geçen vatandaşlar, durumu polis ve itfaiyeye bildirdi. Ekipler, aç ve susuz kalmış, arka ayakları kesilmiş köpeği kurtardı. Köpek, Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne getirildiğinde, arka iki ayağının amatörce kesildiği ve uygun olmayan koşullarda bakıldığı tespit edildi.

"ŞİRİN'İN SAĞLIK DURUMU VE PSİKOLOJİSİ İYİLEŞTİ"

Sorumlu Veteriner Hekim Ömer Benli, Şirin’in ilk bulunduğunda oldukça kötü durumda olduğunu ve agresif davranışlar sergilediğini belirtti. Şirin’in yaraları pansuman edildi, tüyleri tıraş edildi ve tırnak bakımları yapıldı. Uzun süren rehabilitasyon sürecinin ardından köpeğin daha sakin ve huzurlu olduğu gözlendi. Şirin’in sağlık durumu ve psikolojisi iyileşti; şu an barınakta diğer hayvanlarla huzur içinde yaşamını sürdürüyor. Veteriner hekim Benli, Şirin’in çipinin olmadığını ve dolayısıyla kaydının bulunmadığını da sözlerine ekledi.

Türkiye Haberleri