Sınırda 6 IŞİD'li Yakalandı

Güvenlik Güçleri dün Sur, İdil ve Cizre’de birer olmak üzere üç bölücü terörist örgüt mensubunu öldürdü.TSK’dan yapılan açıklamaya göre Diyarbakır/Sur’da devam eden operasyonda bir bölücü terörist örgüt mensubu...

Güvenlik Güçleri dün Sur, İdil ve Cizre’de birer olmak üzere üç bölücü terörist örgüt mensubunu öldürdü.

TSK’dan yapılan açıklamaya göre Diyarbakır/Sur’da devam eden operasyonda bir bölücü terörist örgüt mensubu terörist öldürüldü. Operasyonda, bugüne değin toplam öldürülen terörist sayısı 237 oldu. Beş el yapımı patlayıcı imha edildi. Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 236’ya ulaştı.

Şırnak/İdil’de devam eden operasyonda bir bölücü terörist öldürüldü. İdil’de bugüne değin öldürülen toplam terörist sayısı 48’e yükseldi. Üç binayı yeraltından birbirine bağlayan bir adet tünel tespit edilirken, 40 kg amonyum nitrat, bir adet Mauser tüfek, bir adet gece görüş gözlüğü, 100 adet tıbbi malzeme, el yapımı patlayıcı tuzaklamada kullanılan 200 metre kablo ele geçirildi, 29 el yapımı patlayıcı imha edildi. Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 193 oldu.

Şırnak/Cizre’de devam eden arama faaliyetleri esnasında, bir bölücü öldürüldü. Operasyonda, toplam öldürülen terörist sayısı 666 oldu. Bir Bixi makineli tüfeği, dört AK-47 piyade tüfeği, yedi tabanca, bir RPG-7 roketatar, dört el bombası, 12 şarjör, 225 muhtelif hafif silah fişeği, bir hücum yeleği ve muhtelif örgütsel döküman ele geçirildi. 37 el yapımı patlayıcı imha edildi. Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı bin 425 oldu.

Bitlis/Tatvan’da tespit edilen bir sığınakta bir adet jeneratör ele geçirildi, “bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık etmek” suçundan bir kişi yakalanarak gözaltına alındı, bu kişinin evinde yapılan aramada bir adet el telsizi bulundu.

Hakkâri/Şemdinli’de icra edilen operasyonda, tespit edilen dört ayrı inde 15 roketatar mühimmatı, 16 roketatar sevk fişeği, 50 kg TNT tozu, 250 kg amonyum nitrat, bir kg C-3 patlayıcı, el yapımı patlayıcı düzeneğinde kullanılan muhtelif cins ve çok miktarda elektronik malzeme, 150 adet saniyeli fitil çakmağı, 200 metre infilaklı fitil, bir adet Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, bir adet hilti, 11 çift mekap ayakkabı ve muhtelif yaşam malzemeleri ele geçirildi.

Mardin/Derik’de icra edilen yol aramasında iki RPG/7 roketatar, 12 Kaleşnikof piyade tüfeği, 45 roketatar mühimmatı (42 antitank, üç antipersonel) çok sayıda roketatar sevk fişeği, iki el bombası, yaklaşık 11.000 Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, 2.000 Bixi makineli tüfeği fişeği ele geçirildi, iki el yapımı patlayıcı imha edildi.

Hakkâri/Şemdinli’de icra edilen operasyonda, bir mayın bulunarak imha edildi.

Hakkâri/Yüksekova’da gerçekleştirilen yol aramasında, bölücü terör örgütüne katılmak üzere Van’dan Yüksekova’ya gitmekte olan altı şahıs yakalanarak gözaltına alındı.

Gaziantep/Karkamış’da, Türkiye'den Suriye'ye yasa dışı yollardan geçmeye çalışan, DEAŞ terör örgütü mensubu olduğu değerlendirilen yabancı uyruklu altı şahıs (üç pasaport, beş telefon, 100 dolar, 300 TL ve bir adet dizüztü bilgisayar ile birlikte) yakalanarak gözaltına alındı.

Şanlıurfa/Suruç’da, Suriye’den Türkiye’ye yasa dışı yollardan girmeye çalışan PKK/PYD mensubu bir kişi, güvenlik güçlerine teslim oldu.

Ağrı/Diyadin’de “Silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan bir bölücü terör örgütü mensubu terörist yakalanarak gözaltına alındı.

Mardin/Artuklu’da hudut hattında, PKK/PYD terör örgütüne katılmak üzere yasa dışı yollardan Türkiye’den Suriye’ye geçmeye çalışan üçü yabancı uyruklu altı kişi yakalanarak gözaltına alındı.

ANKA

Türkiye Haberleri