Simit yerken sokak ortasında kurşun yağmuruna tutuldular!

Gaziantep'ten İzmir’e kan davası nedeniyle kaçan Ali ve Döne Gürbüz çifti, aldıkları simitle evlerine dönerken kan davalıları tarafından kurşun yağmuruna tutuldu. Olaydan sonra kaçan 2 şüpheli İzmir Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Müslim SARIYAR

Olay, İzmir Menemen İncirli Pınar Mahallesi'nde bu sabah 09.30 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, Ali Gürbüz (53) ve Döne Gürbüz (61) çifti bir süre önce kızları M.D.'yi Okan Demir ile evlendirdi. Zaman içerisinde M.D. ve Okan Demir arasında çıkan tartışma sonrası M.D. baba evine döndü. M.D.'nin erkek kardeşi Alican Gürbüz ise çıkan tartışmada eniştesi Okan Demir'i tabancayla vurarak öldürdü. Alican Gürbüz ilk cinayetin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

KAN DAVASINDAN KAÇTILAR

Yaşanan cinayetin ardından M.D. ile anne ve babası geçen yıl İzmir Menemen'e taşındı. Erkek tarafı ise yaşanan cinayetin ardından ailenin peşine düştü. Bugün sabah aldıkları simitlerle evlerine dönmekte olan Ali ve Döne Gürbüz çiftine tabancayla defalarca ateş etti.

Çift, olay yerinde hayatını kaybederken, saldırganlar ise olay yerinden kaçtı. Cenazeler olay yerinde yapılan incelemenin ardından Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.

ÇİĞLİ'DE YAKALANDILAR

Cinayetin ardından çalışma başlatan İzmir Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği, İstihbarat Şube Müdürlüğü, Suç Analiz Büro Amirliği ve Menemen İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan ortak çalışmada 39 yaşındaki C.D ve 30 yaşındaki C.D, Çiğli'de saklandıkları evde gözaltına alındı.

Şüphelilerin üzerinde cinayette kullandıkları 2 adet tabanca da ele geçirildi. Şüpheliler ilk ifadesinde cinayeti işledikleri itiraf ederek, "Kan davası nedeniyle öldürdük. Uzun zamandır adreslerini belirlemek için uğraşıyorduk" dedikleri öğrenildi. İki şüphelinin Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'ndeki sorguları sürüyor.

Türkiye Haberleri