Şimdi de Bahçe Mobilyası Vurgunu: Parasını Aldıkları Kadına Kâbus Yaşattılar!

Dolandırıcılar şimdi de, internet üzerinden verdikleri uygun fiyatlı mobilya ilanları ile çok sayıda kişiyi ağlarına düşürüyor. Ağırlıklı olarak bahçe mobilyası ilanları veren şebekenin tuzağına düşen Zeynep Y. B.’ye ise tek kelime ile kâbus yaşattılar.

8.500 liraya ilana koydukları oturma grubu için günün sonunda 35 bin TL para alan dolandırıcılar, sırra kadem bastı. Zeynep Y. B. bu kişiler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Şafak TOK/ Halktv.com.tr

Zeynep Y. B., geçen 23 Haziran 2024 günü Facebook'ta bir oturma grubu ilanı gördü. İlana tıkladığında bir WhatsApp hesabına aktarıldı. Kerem Soylu isimli kişi ile bu hesaptan oturma gurubunu satın almak için yazışmaya başladı. Ürünün video ve fotoğraflarını istedi. Kerem Soylu Isparta Yalvaç'ta yaşadığını, bir e-ticaret sitesi üzerinden ürünü 8 bin 500 lira bedel karşılığında nakliye ücreti ödemeden satın alabileceğini söyledi.

ŞEBEKE İKİNCİ KEZ PARAYI ALDI

Zeynep Y. B.'nin şikayetçi ifade tutanağına göre; Kerem Soylu, e-ticaret sitesinin ‘param güvende’ linkini attı. Sahte olan linke tıklayan Zeynep Y. B. ödeme adımları kısmında Deniz Çongar isimli birinin banka hesabına 8 bin 500 lira yatırdı. Kerem Soylu WhatsApp'tan ödemenin iptal edildiğini yazan bir mesaj gönderdi. Bunun üzerine Zeynep Y. B. 0850 242 24 78 numaralı telefondan arandı. Arayan kişi, isminin Kenan Yıldız olduğunu söyleyerek ödeme esnasındaki açıklamaya sipariş numarasının yazılması gerektiğini belirtti. İşlemin tekrar yapılması için 8 bin 500 liranın yeniden gönderilmesini, ilk gönderilen 8 bin 500 liranın ise anında iade edileceğini söyledi. Zeynep Y.B. ikinci kez 8 bin 500 lira daha gönderdi.

BİR 8.500 TL DAHA GÖNDERTTİLER

Ödemenin ardından Zeynep Y.B. dekontu WhatsApp'tan 0850 242 24 78 nolu hatta gönderdi ama bu da yetmedi. Kenan Yıldız "Sipariş no yazmışsınız, sipariş numarası yazmanız gerekiyordu!" dedi ve üçüncü kez 8 bin 500 lira daha istedi. Zeynep Y.B. eşi Barış Y.'nin telefonundan ilk başta muhatap olduğu Kerem Soylu’yu arayarak süreci anlattı. Soylu, "Bir şey olmaz, siz yine 8 bin 500 lira gönderin, önceden ödediklerinizi anında hesabınıza aktaracaklar" dedi. Zeynep Y.B. dördüncü kez 8 bin 500 lira gönderdi.

TOPLAMDA 35 BİN LİRASI GİTTİ!

Kenan Yıldız, Zeynep Y. B.'ye “Bir kez daha 8 bin 500 lira gönderdin, toplamda size 25.000 lira iade yapılacak!" dedi. Zeynep Y. B. bir daha 8 bin 500 lira gönderdi ama bu da yetmedi. Kenan Yıldız bu kez, muhasebe ücretinin aşıldığı için 9 bin 500 lira daha isteyerek; toplamda 35 bin lira para iadesi yapılacağını söyledi. Zeynep Y. B. o anda dolandırıldığını anladı. Ardından karşı taraf WhatsApp yazışmalarını sildi.

ÇOK SAYIDA KİŞİYİ DOLANDIRDILAR

Halktv.com.tr’nin ulaştığı Zeynep Y. B.'nin eşi Erol B. olaya ilişkin şunları söyledi: "Bizim gibi pek çok insan dolandırıldı; dolandırılmaya da devam ediyor. Ben bu dolandırıcıların satış yaptığı internet sayfalarının altına insanları uyarıcı nitelikte yorumlar yazıyor, bunların dolandırıcı olduğunu söylüyorum. Biz yandık, siz yanmayın diyorum. Cimer'e başvurduk, karakola başvurduk, emniyet hiçbir şey yapmıyor! Dosya şu an savcılıkta."

Türkiye Haberleri