Sigaraya Yeni Zam Geliyor... Marlboro, Winston, Parliament, Muratti, Tekel 2000, Kent Slim Yeni Fiyat Listesi

Son olarak Temmuz ayında yapılan ÖTV zammıyla birlikte zamlanan sigara fiyatlarına, Ağustos ayında yeni bir zam yapılması bekleniyor. Ağustos ayı ile birlikte zam yapılması beklenen sigara markaları ve güncel fiyatları belli oldu.

Türkiye'de görülen yüksek enflasyona ek olarak, iktidarın yaşam tarzına müdahale etmede araç olarak kullandığı alkol ve tütün ürünlerine yönelik fahiş vergiler, bu tür ürünlerin Türkiye'de dünyada benzeri görülmemiş fiyatlara satılmasına neden oluyor.

Son olarak enflasyon kaynaklı olarak nisan ve mayıs ayında peş peşe zam kararı alan sigara firmaları, temmuz ayında yapılan ÖTV artışıyla birlikte fiyat listesinde yaklaşık 5 liralık bir değişikliğe gitmişti.

Peş peşe yapılan zam yağmurlarının ardından sigara fiyatlarını takip etmekte zorlanan milyonlarca vatandaş yaşananlara isyan ederken, Ağustos ayında sigara fiyatlarına yeni bir zam geleceğine ilişkin kulis bilgisi tiryakilerde büyük üzüntüye neden oldu.

SİGARA FİYATLARINA YENİ ZAM YOLDA

Geçtiğimiz günlerde sigara firmaları, ilk aşamada sigara fiyatlarına planlanan 9 TL’lik zammı açıklamış ancak rakip firmaların düzenlemelerinin ardından zam oranının bir kısmını geri çekme kararı almıştı.

Bazı markalarda 3 TL'ye kadar gerileyen sigara zam tutarı, 1 Ağustos tarihi itibarıyla değişebilir. Yüksek enflasyon ve artan maliyetleri gerekçe gösteren sigara üreticileri, vergi düzenlemeleri nedeniyle satış bedelinden çok düşük pay aldıklarını belirtirken, 1 Ağustos tarihi itibarıyla dolaşımda olan sigaraların büyük bölümünde yeni bir zam bekleniyor.

EN UCUZ SİGARA FİYATI 70 LİRAYA ULAŞABİLİR

Sigara fiyatlarındaki bu değişikliklerin temel nedenleri arasında artan üretim maliyetleri ve enflasyon yer alırken, yapılması beklenen yeni zammın tüm sigara markalarını kapsaması öngörülüyor. Eğer bu zam gerçekleşirse, en ucuz sigara markalarının fiyatları 70 TL’ye kadar yükselebilir.

Türkiye Haberleri