Seyhan Belediye Başkanı Tekin: Ölümle Çözüm Olmaz

Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin, sokak köpekleri için getirilen yeni kanun teklifini eleştirerek, ölümle çözüm getirmeyi ve halkı kutuplaştırmayı reddetti.

Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin, sokak köpekleriyle ilgili hazırlanan yeni kanun teklifine yönelik açıklamalarda bulundu. Tekin, yasa teklifinin ölümle çözüm getirmeyi önerdiğini belirterek, "Ölümden çözüm olmaz" dedi.

Tekin, kişisel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, kanun teklifinin halk arasında derin bir bölünme yarattığını ve bu yaklaşımın çözüm getirmeyeceğini belirtti. "Üç evlat annesiyim. Evladı köpek saldırısına uğrayan kardeşlerimin yarasını derinden hissediyorum" diyen Tekin, somut yasa teklifinin yanlış olduğunu ve halkın itirazlarının dikkate alınması gerektiğini vurguladı.

Kanun teklifinin belediyelerle konuşulmadan getirilmesine tepki gösteren Tekin’in açıklaması şöyle:

"Ölümden çözüm olmaz. Üç evlat annesiyim. Evladı köpek saldırısına uğrayan kardeşlerimin yarasını derinden hissediyorum. Somut yasa teklifinin ise halkımızı inanılmaz derecede kutuplaştırdığını görüyorum. Bunca itiraz varsa demek ki yanlış bir iş yapılıyor. Sorunu kutuplaşmadan, sakin kalarak, akılcı yöntemlerle çözebiliriz. Onun için ben enerjimi köpekler için güvenli barınaklar kurmaya, onları kısırlaştırmaya, kendi mamamızı üreterek doyurmaya ve sokaklarımızı güvenli kılmaya ayıracağım. Bizimle, yerel yönetimlerle konuşmadan bize ‘Öldür’ emri verenler. Elinizi vicdanınıza koyun. Akli melekelerimizden nasıl şaşarız? Yüreğimizdeki merhameti nasıl hiçe sayarız? Can bu, can. Nasıl kıyarım bunca cana? Haydi köpekle konuşamazsınız da belediyeyle niye konuşmazsınız?"

Türkiye Haberleri