Serinleme İstediği Can Alıyor! İki Haftada 10 kişi Boğuldu

Diyarbakır, Batman, Mardin ve Siirt'te iki haftada 10 kişi serinlemek için girdikleri göl, baraj ve nehirlerde boğuldu.

İklim krizi nedeniyle yaz mevsimi önceki dönemlere göre daha ağır koşullarda geçiyor. Artan sıcaklıklar nedeniyle yurttaşlar, en yakın su birikintisi ile serinlemek istiyor. Sıcaklıklar nedeniyle girilen göl, baraj ve nehirler ardı ardına can aldı. Aralarında çocukların da olduğu 10 kişi son iki haftada boğuldu.

"TEK BAŞINIZA YÜZMEYİN"

Yüzme Federasyonu Diyarbakır İl Temsilcisi ve Eğitmen Adnan Yıldırım, özellikle baraj ve göletlere dikkat çekip, "Tek başınıza buralarda yüzmemelisiniz" dedi.

Adnan Yıldırım, 'Yüzme Bilmeyen Kalmasın' projesiyle 50 bin çocuğun yüzme eğitimi aldığı bilgisini de paylaşıp şunları dile getirdi:

“Daha önce de birçok kez uyarı yaptık. Güvenilir yerlerde yüzülmemesini ve yüzme bilmeden suya girilmemesi gerektiğini, birçok kez söyledik ama son zamanlarda yine acı haberler duymaya başladık. Bunlar için ciddi önlem almak lazım. Kurumların bu konuda uyarıları olması gerekiyor. ‘Yüzme Bilmeyen Kalmasın’ projesiyle ölüm haberlerinin önüne geçmiş olacağız. Boğulmalar derin, bulanık ve güvenli olmayan yerlerde oluyor. Özellikle baraj ve göletler boğulmaların en çok yaşandığı yerler. Bunlara çok dikkat etmeleri gerekiyor. Muhakkak yanınızda birilerinin olması ya da yüzme bilmeniz gerekiyor. Tek başınıza buralarda yüzmemelisiniz. Bu yüzden buradaki eğitimi çok önemsiyoruz. Burada ciddi anlamda eğitimler verilmektedir”

Türkiye Haberleri