Konya'da lise öğrencisi G.A’yı "Seni Milli İstihbarat Teşkilatı'na memur olarak alacağız" yalanıyla kandıran okul müdürleri ve kız öocupğunu istirmar eden evli ve 3 çocuk babası Ahmet Mandal tutuklanarak cezaevine gönderildi. 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen kararı Konya Bölge Adliye Mahkemesi de onadı. Sanıklar ve taraf avukatları ise söz konusu kararı Yargıtay'a taşıdı.
YARGITAY KARARI ONADI!
Yargıtay 9'uncu Ceza Dairesi, dosyadaki incelemelerinin ardından yerel mahkemenin aldığı tutuklama kararını onadı. Tutuklu Ahmet Mandal'a 22 yıl hapis cezası verilirken tutukluluk halinin devamına hükmedildi. 8 yıl 4'er ay hapis cezası verilerek tahliye edilen okul müdürleri Harun Avcu ile Asuman Sahar Koleri ile 8 yıl 4 ay hapis cezası verilen Ahmet Mandal'ın ortağı Ali Akkaş ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.
NELER OLMUŞTU?
Lise müdürü Harun Avcu, 2022 yılının kasım ayında son sınıfta okuyan G.A. isimli kız öğrenciyi, derslerinde başarılı olduğu için 'Seni Milli İstihbarat Teşkilatı'na memur olarak alacağız' ifadeleriyle kandırarak evli ve 3 çocuk babası Ahmet Mandal ile tanıştırdı.Mandal, 17 yaşındaki G.A.'ya günlerce cinsel istismarda bulundu.G.A.’nın yaşadıklarını anlatmasıyla ailesi şikayetçi olurken kendisini 'MİT mensubu' olarak tanıtan elektrik ustası Ahmet Mandal gözaltına alınarak 25 Kasım 2022 tarihinde 'Çocuğun cinsel istismarı' suçundan tutuklandı.
Aynı okulda eğitim alan K.K. isimli öğrenci de Mandal tarafından tacize uğradığını ifade ederek şikayette bulundu. Soruşturmada okul müdürü Harun Avcu ile G.A. ve Mandal'ın dini nikahının kıyıldığı okulun müdürü Asuman Sahar Koleri de tutuklandı. Ahmet Mandal, Harun Avcu ve Asuman Sahar Koleri hakkında 'Cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma', 'Çocuğun nitelikli cinsel istismarı', 'Sarkıntılık yapmak suretiyle cinsel saldırı' suçlarından 37'şer yıla kadar hapis cezası istenirken diğer sanıklar Ali Akkaş, M.K., B.K. ve H.K. için de 'Cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma', 'Çocuğun nitelikli cinsel istismarı' suçlarından hapis cezası talep edildi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen idari soruşturma kapsamında 2 okul müdürü de memurluktan ihraç edildi.