Resmi Gazete'de sendikalı işçi sayısı açıklandı: DİSK heyeti Ankara'ya gidecek

Sendikalı işçi sayısı belli oldu. DİSK, Dev Sağlık İş Sendikası'nın yüzde 0,99'luk oranla yüzde 1'lik barajın altında kalması nedeniyle bakanlığa gideceğini duyurdu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, "6356 Sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu Gereğince; İşkollarındaki İşçi Sayıları ve Sendikaların Üye Sayılarına İlişkin 2024 Temmuz Ayı İstatistikleri Hakkında Tebliğ"i Resmi Gazete'de yayımladı

Açıklanan verilere göre, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) üye sayısı son altı ayda 29 bin kişi artarak yüzde 12 oranında bir yükseliş gösterdi.

Ayrıca sendikaların barajı geçme başarısı da arttı. Bir yıl içinde barajı geçen sendika sayısı 6'dan 9'a yükseldi.

DİSK HEYETİ BAKANLIĞA GİDECEK

Dev Sağlık İş Sendikası ise yüzde 0,99'luk oranla yüzde 1'lik barajın altında kaldı. Sendikanın barajın altında kalmasını "hayatın olağan akışına aykırı şüpheli bir durum" şeklinde değerlendiren DİSK, işkolundaki işçi sayısı başta olmak üzere şüpheli verileri görüşmek üzere Ankara Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na başvuruda bulundu.

Görüşmeye DİSK Genel Başkanı ve Dev Sağlık-İş Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu gidecek.

SENDİKALI SAYISI ORAN OLARAK AZALDI

Türkiye genelindeki işçi sayısı Ocak ayında 16 milyon 395 bin 275'ten Temmuz ayında 16 milyon 973 bin 610'a yükseldi. Sendikalı işçi sayısı da artış göstererek 2 milyon 495 bin 423'ten 2 milyon 512 bin 330'a çıktı. Ancak, bu artış oran olarak bir düşüşe neden oldu.

Ocak ayında %15,22 olan sendikalılaşma oranı, Temmuz ayında %14,80'e geriledi. Sendikalı işçi sayısındaki artışa rağmen, toplam işçi sayısındaki büyüme oranı, sendikalılaşma oranını azalttı.

Türkiye Haberleri