Selçuk Tengioğlu sadece Beyoğlu Belediyesi'nden değil İBB'den de yardım almış

CHP Lideri Özgür Özel'e saldıran Selçuk Tengioğlu'nun Beyoğlu Belediyesi'nden yanı sıra İstanbul büyükşehir Belediyesi'nden de yardım aldığı ortaya çıktı. Belediye "yardıma muhtacım" diyen Tengioğlu'na birkaç defa nakit para yardımı da yapmış.

Özel haber / İsmail Saymaz / halktv.com.tr

DEM Partili TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder için Atatürk Kültür Merkezi'ndeki (AKM) düzenlenen cenaze töreninde CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e saldıran Selçuk Tengioğlu'na ilişkin yeni bilgiler gelmeye devam ediyor.

CHP Lideri Özel, AKM'den ayrılırken 66 yaşındaki sonradan 2 evladının da katili olduğu öğrenilen Selçuk Tengioğlu'nun saldırısına uğramıştı. Saldırının ardından korumalar araya girmiş ve polisler Tengioğlu'nun ambulansla olay yerinden uzaklaştırmıştı.

Saldırının ardından "Ben Osmanlı çocuğuyum" dediği iddia edilen Tengioğlu'nun iki çocuğunu öldürmesi sebebiyle hapis cezası aldığı ve 16 yıllık mahkumiyetinin ardından şartlı tahliye ile çıktığı öğrenildi.

"YARDIM İSTEDİM, VERMEDİLER" DEMİŞTİ

Tengioğlu’nun polise verdiği ifadede "CHP’den yemek yardımı istedim, vermediler. Bunun üzerine sinirlendim Özgür Özel’i görünce spontan olarak saldırdım" dediği aktarılmıştı. Tengioğlu ifadesinde ayrıca bankada 380 bin küsur lirası olduğunu söylemişti.

9 AY BOYUNCA YARDIM ALMIŞ

Bu ifadenin ardından Tengioğlu'nun Beyoğlu Belediyesi'nden yardım aldığı ortaya çıkmıştı.

Saldırgan Tengioğlu, Şubat ayında yaptığı başvuru üzerine CHP'li Beyoğlu Belediyesin'den 9 aydır ayni yardım alıyordu. Tengioğlu her ay Kasımpaşa'daki sosyal markete giderek aylık olarak kendisine tanınan 250 puanlık hakkı ile alışveriş yaptı. Tengioğlu’na Beyoğlu Belediyesi tarafından 4 ayda bir de elbise yardımı yapıldığı belirtildi.

İBB'DEN DE YARDIM ALMIŞ

Yeni ortaya çıkan bilgiye göre ise Özgür Özel'e saldıran Selçuk Tengioğlu sadece Beyoğlu Belediyesi’nden değil, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden (İBB) de yardım almış.

Halk TV’nin edindiği bilgilere göre Tengioğlu, İBB'ye "Yoksulum yardıma muhtacım” beyanında bulundu. Bunun üzerine İBB Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, 2024-2025 yılları arasında Tengioğlu’na birkaç defada 12 bin lira nakit yardımı yaptı.

Türkiye Haberleri