Şehitkamil'de Dünya Satranç Günü etkinlikleri yapıldı

Şehitkamil Belediyesi, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu (UNESCO) tarafından 20 Temmuz 1966’da ilan edilen Dünya Satranç Günü’nün 58'inci yılını, düzenlediği etkinlikle kutladı.

Şehitkamil Belediyesi'nin Sürekli Satranç Eğitim Merkezi’nde düzenlediği Dünya Satranç Günü etkinliği, 8-12 yaş aralığındaki 50 öğrenci ve aileleri için keyifli bir gün oldu. Çocukların satranç becerileri ve ilerlemeleri etkinlikte büyük takdir topladı.

"ÇOCUKLARIN KENDİLERİNİ GELİŞTİRMESİNİ AMAÇLIYORUZ"

Belediye Başkanı Umut Yılmaz, etkinlikte yaptığı konuşmada, "Dünya Satranç Günü’nü bu kadar anlamlı ve coşkulu bir şekilde kutlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz" dedi. Satranç oyununu, stratejik düşünme, sabır ve problem çözme becerilerini geliştiren önemli bir araç olarak nitelendiren Başkan Yılmaz, çocukların bu tür etkinliklerle kendilerini geliştirmelerini ve sosyal becerilerini artırmalarını amaçladıklarını ifade etti. Şehitkamil Belediyesi olarak çocukların eğitimine ve gelişimine katkıda bulunmaya devam edeceklerini vurguladı.

Başkan Yılmaz, satranç eğitimine verdikleri önemi de dile getirerek, "Satranç, çocuklarımızın analitik düşünme yeteneklerini geliştiren ve daha başarılı bireyler olmalarına yardımcı olan bir oyundur. Bu nedenle belediye olarak satranç eğitimine büyük önem veriyoruz ve bu tür etkinlikleri desteklemeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Etkinlik sonunda, tüm öğrencilere satranç takımı ve Türk bayraklı tişörtler hediye edildi.

Türkiye Haberleri